De langverwachte scifi-sequel 'Greenland: Migration' met Gerard Butler begint met filmen

RRoos Verhoeven 30 april 2024 17:15

Ric Roman Waugh, de filmmaker van de aankomende sequel 'Greenland: Migration' met Gerard Butler, heeft via sociale media laten weten dat de opnames zijn gestart. Butler en zijn collega's keren terug voor het vervolg.

Start van de opnames aangekondigd

Ric Roman Waugh, bekend van actiefilms, heeft op zijn sociale media aangekondigd dat de opnames voor de langverwachte sequel 'Greenland: Migration' zijn begonnen. Fans kunnen zich verwachten aan een spannend vervolg, want naast Gerard Butler keert ook Morena Baccarin terug. Het scenario wordt weer verzorgd door Chris Sparling, die ook het eerste deel heeft geschreven.

Het rampscenario uit de eerste film

In de eerste film 'Greenland', streden John Garrity, gespeeld door Gerard Butler, en zijn vrouw Allison, vertolkt door Morena Baccarin, tegen de tijd om hun jonge diabetische zoon Nathan naar veiligheid te brengen. Een gigantische komeet, bekend als Clarke, was namelijk op weg naar de aarde en dreigde al het leven te vernietigen.

Over de plot van 'Greenland: Migration' is nog weinig bekend, maar de titel hint naar een nieuwe reis voor de Garrity familie. Na de ramp in de eerste film, waarbij ze net op tijd hun toevlucht konden nemen in een bunker in Groenland, zullen ze in het vervolg waarschijnlijk hun veilige bunker verlaten en opnieuw een gevaarlijke reis ondernemen.

Bewezen samenwerking tussen Waugh en Butler

Voor filmmaker Ric Roman Waugh en acteur Gerard Butler is 'Greenland: Migration' de nieuwste film in een lange reeks van succesvolle samenwerkingen. Deze twee hebben eerder samengewerkt aan films zoals 'Angel Has Fallen' en 'Kandahar'. Deze ervaring belooft veel goeds voor het vervolg van 'Greenland'.

Gerard Butler draagt niet alleen de hoofdrol in 'Greenland: Migration', maar zal met zijn productiemaatschappij G-BASE Film Production ook optreden als producent voor de film. Deze rol verzekert een nog diepere betrokkenheid van Butler bij het project en belooft een gepassioneerde uitvoering van zijn personage.

Afbeelding: 'Greenland', TMDB

Meer artikelen