Alles over de nieuwe Netflix-serie 'Ronja de Roversdochter'

RRoos Verhoeven 28 maart 2024 12:15

De Zweedse serie 'Ronja de Roversdochter', gebaseerd op het boek van Astrid Lindgren en gemaakt door de maker van 'The Bridge', is nu te bekijken op Netflix. De serie volgt de avonturen van een jong meisje dat opgroeit in een roversbende in een middeleeuws Scandinavisch fort.

Ronja de Roversdochter nu op Netflix

Netflix heeft het bekende boek 'Ronja de Roversdochter' van Pippi Langkous-schrijver Astrid Lindgren getransformeerd tot een serie. Het verhaal volgt de avonturen van een jong meisje dat in een roversbende in een middeleeuws Scandinavisch fort wordt geboren. De serie is vanaf vandaag te zien op Netflix.

Over het verhaal van Ronja

De nieuwe Netflix-serie 'Ronja de Roversdochter' volgt hetzelfde pad als het boek. Het verhaal draait om een jong meisje dat wordt geboren in een roversbende in een middeleeuws Scandinavisch fort. Ze leert dat het bos vol magie en soms gevaarlijk is, gevuld met vreemde wezens. Maar wanneer ze bevriend raakt met een jongen van een andere bende, ontstaat er een bittere familievete.

Cast en crew van de serie

De cast van 'Ronja de Roversdochter' bestaat vooral uit nieuwe gezichten voor ons, zoals Kerstin Linden, Jack Bergenholtz Henriksson, Christopher Wagelin, Krista Kosonen, Johan Ulveson en Sverrir Gudnason. De serie wordt geregisseerd door Hans Rosenfeldt, bekend als maker van The Bridge en Marcella, en Lisa James Larsson, regisseur van Fate: The Winx Saga.

Het eerste deel van de serie 'Ronja de Roversdochter' is nu beschikbaar op Netflix in bepaalde landen, waaronder Scandinavië, het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Frankrijk en Nederland. Helaas is de serie nog niet te zien in België. Het tweede deel van de serie staat gepland voor later dit jaar.

Afbeelding: 'Ronja the Robber's Daughter', TMDB

Meer artikelen