Alles over de nieuwe Spaanse Netflix-miniserie 'El caso Asunta'

RRoos Verhoeven 27 maart 2024 15:23

Netflix brengt op 26 april de Spaanse miniserie 'El caso Asunta' uit. De serie is gebaseerd op de schokkende moordzaak rondom Asunta Basterra uit 2013, die Spanje flink in zijn greep hield.

Nieuwe Spaanse miniserie op Netflix

'El caso Asunta', de nieuwste toevoeging aan Netflix's groeiende catalogus van Spaanse content, is geïnspireerd op een waargebeurd verhaal dat Spanje in 2013 schokte. Deze intrigerende miniserie, die op 26 april op de streaminggigant verschijnt, toont de zaak van de moord op Asunta Basterra.

De gruwelijke moord op Asunta Basterra

Het verhaal van 'El caso Asunta' is ontleend aan de gruwelijke realiteit van de dood van Asunta Basterra. In 2013 deden haar ouders, Rosario Porto en Alfonso Basterra, aangifte van haar vermissing, maar het lichaam van het meisje werd later gevonden naast een weg buiten Santiago de Compostela. Het politieonderzoek onthulde al snel bewijs dat de ouders als verdachten aanwees. De ontdekking stuurde schokgolven door heel Spanje, waardoor iedereen zich afvroeg: wat kan ouders ertoe brengen hun eigen kind te doden?

Voor de miniserie 'El caso Asunta' heeft Netflix enkele van Spanje's meest getalenteerde acteurs ingeschakeld, met Tristán Ulloa, Javier Gutiérrez en Candela Peña in de hoofdrollen. De regie ligt in handen van Jacobo Martínez, die eerder zijn talent toonde in andere populaire Spaanse series zoals 'Velvet' en 'Las chicas del cable'. Dit belooft veel goeds voor de kwaliteit en authenticiteit van de serie.

Meer artikelen