Alles over 'Napoleon', de nieuwe film van Ridley Scott met Joaquin Phoenix

RRoos Verhoeven 15 november 2023 21:27

De epische biografische film 'Napoleon', geregisseerd door Ridley Scott en met Joaquin Phoenix in de hoofdrol, komt over een week uit. We zetten alle belangrijke details, waaronder de cast, de releasedatum en de eerste reacties op een rij.

Ridley Scott en Joaquin Phoenix herenigen zich voor 'Napoleon'

Ridley Scott, de 85-jarige gerenommeerde regisseur, is geen vreemdeling in het historische epos. Hij heeft altijd al een film willen maken over het leven van Napoleon Bonaparte, een van 's werelds beruchtste militaire leiders. Met de financiering en productie van Apple Studios, worden Scott en Joaquin Phoenix weer bij elkaar gebracht na hun succesvolle samenwerking voor de Oscar-winnende film 'Gladiator'.

Releasedatum en online streaming van 'Napoleon'

De biografische film 'Napoleon' komt 23 november 2023 in de Nederlandse bioscopen uit. De film, met een speelduur van twee uur en 38 minuten, zal op een later tijdstip exclusief beschikbaar zijn voor streaming op Apple TV+. Het gaat dus niet alleen om een bioscooprelease, maar ook om een digitale release voor degenen die liever thuis kijken.

De cast van 'Napoleon': Joaquin Phoenix en Vanessa Kirby in hoofdrollen

In 'Napoleon' speelt Joaquin Phoenix de rol van de beruchte Franse militaire commandant Napoleon Bonaparte. Aan zijn zijde staat Vanessa Kirby, die de rol van Napoleon's echtgenote Joséphine op zich neemt. De film heeft een uitgebreide cast voor de bijrollen, met onder andere Tahar Rahim als een Franse politicus, Ben Miles in de rol van een Franse diplomaat en adviseur van Bonaparte, en Ludivine Sagnier als een prominente socialite.

Eerste recensies van 'Napoleon': voornamelijk positieve reacties

De eerste recensies van 'Napoleon' zijn grotendeels positief, hoewel sommige critici een beetje in de war lijken te zijn over wat ze omschrijven als een visueel verbluffende, maar niet perfecte film. Met 33 recensies tot nu toe heeft de film een positieve beoordeling van 76% op Rotten Tomatoes. Hoewel de film wordt geprezen om zijn krachtige prestaties en actiescènes, wordt de lange speelduur door sommige critici in twijfel getrokken.

Meer artikelen