De raadselachtige Spaanse Netflix-hit 'El caso Asunta' fascineer kijkers

KKees van den Berg 1 mei 2024 18:37

De in Spanje geproduceerde miniserie 'El caso Asunta' heeft een recordaantal van 5,4 miljoen kijkers getrokken in zijn eerste week op Netflix. De serie, die zich afspeelt rond de mysterieuze verdwijning van een meisje, houdt kijkers wereldwijd aan de buis gekluisterd.

Massale kijkersaantallen voor 'El caso Asunta'

Netflix-gebruikers kijken massaal naar 'El caso Asunta', de Spaanse miniserie die ook bekend staat als 'The Asunta Case'. In de eerste week na de release op de streamingdienst heeft de serie al een indrukwekkend aantal van 5,4 miljoen kijkers getrokken. De serie is hiermee de populairste niet-Engelstalige serie van dit moment op Netflix.

https://twitter.com/Yvonnedrent/status/1784979466776637544

https://twitter.com/EcoPolato93/status/1785474317981245794

Het tragische verhaal achter 'El caso Asunta'

De serie is gebaseerd op de tragische gebeurtenissen van 21 september 2013. Op die dag meldden Rosario Porto en Alfonso Basterra de vermissing van hun dochter Asunta. Helaas werd haar lichaam enkele uren later gevonden aan de kant van een weg buiten Santiago de Compostela. Deze gruwelijke ontdekking vormt het vertrekpunt van de serie.

Verdacht: de ouders van Asunta

Naarmate de serie vordert, komt er bewijs naar voren dat de ouders van Asunta, Rosario en Alfonso, als mogelijke verdachten aanwijst. Dit schokkende nieuws stuurt schokgolven door het hele land en voegt een extra laag van spanning en mysterie toe aan het verhaal van de serie.

De serie stelt belangrijke vragen aan de kijker, zoals: Wat leidt twee ouders ertoe om het leven van hun eigen dochter te beëindigen? Wat gaat er schuil achter het perfecte gezinsbeeld? Hoewel de moord echt heeft plaatsgevonden, benadrukt Netflix dat de serie fictief is en niet bedoeld is als een exacte weergave van de werkelijkheid.

Afbeelding: 'The Asunta Case', TMDB

Meer artikelen