'Dune: Part Two' streeft voorganger ver voorbij in opbrengsten

KKees van den Berg 3 maart 2024 14:45

De tweede deel van de Dune-reeks, 'Dune: Part Two', heeft sinds zijn release een explosief succes bereikt. De film heeft niet alleen lovende kritieken gekregen, maar heeft ook financieel zijn voorganger 'Dune' overtroffen.

Enthousiasme en succes van 'Dune: Part Two'

'Dune: Part Two' heeft de aandacht van veel mensen getrokken sinds de release. De film heeft een indrukwekkende Rotten Tomatoes-score van 97% behaald, wat aantoont dat hij buitengewoon hoog gewaardeerd wordt door fans en critici. Ondanks dat het enthousiasme niet lijkt af te nemen, blijft de film stevig scoren met een Rotten Tomatoes-score van 94%. Bovendien heeft de sci-fi film financieel een flinke voorsprong op zijn voorganger 'Dune'.

Verkoop van kaartjes en voorspellingen

Regisseur Denis Villeneuve heeft mogelijk de beste week van zijn leven, aangezien zijn vervolg op 'Dune' het enorm goed doet. Tijdens de previews van 'Dune: Part Two' zijn er alleen al voor $12 miljoen aan kaartjes verkocht. Dit is aanzienlijk meer dan de $5,1 miljoen die 'Dune' tijdens de previews heeft opgehaald. Als de voorspellingen kloppen dat er in het komende weekend $70-80 miljoen aan kaartjes zal worden verkocht, dan zal 'Dune: Part Two' de meest succesvolle première worden sinds 'Five Nights at Freddy's'.

Het vergelijken van de opbrengsten van voorgaande jaren blijft moeilijk vanwege de belemmeringen die de pandemie met zich meebrengt. Echter, het enthousiasme over 'Dune: Part Two' is niet alleen goed nieuws voor regisseur Denis Villeneuve, maar ook voor de bioscopen. Tot nu toe zijn er dit jaar nog geen grote hits uitgebracht, dus de succes van 'Dune: Part Two' kan zeker worden gezien als een oppepper voor de bioscopen.

Meer artikelen