Eerste blik en releasedatum van 'The Omen' prequel 'First Omen'

DDavid Meijer 17 november 2023 08:55

20th Century heeft de eerste beelden en de releasedatum van 'The First Omen', de prequel op de horrorclassic 'The Omen', gedeeld. De film staat gepland voor 4 april 2024.

Releasedatum voor 'The First Omen'

Een nieuwe trip naar de griezelige wereld van 'The Omen' is gepland. 20th Century heeft de releasedatum voor 'The First Omen', de prequel op de iconische horrorklassieker van Richard Donner, bevestigd. Bioscoopgangers kunnen zich opmaken voor een spannende ervaring wanneer de film op 4 april 2024 zeer waarschijnlijk op het grote doek verschijnt. 'Zeer waarschijnlijk', omdat deze film aangekondigd is voor 5 april in Amerika.

Eerste beeld en plot van 'The First Omen'

Naast de aankondiging van de releasedatum, heeft 20th Century ook een eerste beeld van 'The First Omen' gedeeld. De film belooft een duistere en intense reis te worden. De plot draait om een jonge Amerikaanse vrouw die naar Rome wordt gestuurd om een leven te leiden in dienst van de kerk. Maar in plaats van vrede en verlossing, stuit ze op een angstaanjagende duisternis die haar geloof op de proef stelt en een kwaadaardige samenzwering blootlegt.

Het creatieve team achter 'The First Omen'

Het creatieve team achter 'The First Omen' is niets minder dan indrukwekkend. Met een cast bestaande uit Nell Tiger Free, Tawfeek Barhom, Sonia Braga, Ralph Ineson en Bill Nighy, belooft de film een sterk acteerensemble. Achter de schermen wordt het project geleid door filmmaker Arkasha Stevenson. Het script wordt toegeschreven aan Tim Smith, Stevenson en Keith Thomas, met bijdragen van Ben Jacoby. De productie ligt in handen van David S. Goyer en Keith Levine.

Het originele 'The Omen', uitgebracht in 1976, is een mijlpaal in het horrorgenre. Met Gregory Peck in de hoofdrol als een ambassadeur wiens jonge zoon mogelijk de Antichrist belichaamt, heeft de film een blijvende indruk achtergelaten. De film kreeg twee vervolgen en een remake in 2006 met Liev Schreiber en Julia Stiles. Ook inspireerde het de tv-serie 'Damien' die één seizoen op A&E liep.

Het idee van een prequel op 'The Omen' zwermt al een tijdje rond bij 20th Century. Al in 2016 werd er gesproken over de mogelijkheid van een prequel. Het is duidelijk dat het studio de tijd heeft genomen om het juiste team en script bij elkaar te brengen voor 'The First Omen'.

Afbeelding: 'The First Omen', TMDb

Meer artikelen