'Frozen 4' mogelijk in de maak volgens CEO van Disney

RRoos Verhoeven 16 november 2023 16:10

Disney CEO Bob Iger geeft tijdens een interview aan dat er mogelijk een vierde deel van de populaire Frozen-filmreeks in de maak is. Daarnaast zijn er ook andere Frozen-gerelateerde ontwikkelingen aan de gang.

Mogelijk een vierde Frozen film op komst

Tijdens een interview met 'Good Morning America' co-presentator Michael Strahan heeft Disney CEO Bob Iger de mogelijkheid van een 'Frozen 4' aangekaart. Iger gaf te kennen dat, hoewel hij momenteel niet veel kan zeggen over de aankomende projecten, 'Frozen 3' in de maak is en er misschien ook een 'Frozen 4' aankomt. Jenn Lee, de maker van de originele Frozen en Frozen II, werkt volgens Iger hard met haar Disney Animation-team aan niet één, maar twee verhalen.

Ongekend succes voor 'Frozen' en 'Frozen II'

De originele 'Frozen' en 'Frozen II' waren ongekend succesvol en genereerden beide meer dan $1 miljard aan wereldwijde box office opbrengsten bij hun respectievelijke releases in 2013 en 2019. Deze cijfers zijn afkomstig van The Numbers, een website die filmindustrie data en box office opbrengsten bijhoudt.

Naast films is Disney ook bezig met het ontwikkelen van andere Frozen-gerelateerde content. In augustus kondigde het bedrijf een nieuwe 'Frozen' podcast aan die zich richt op nieuwe verhalen met personages uit het land van Arendelle, zoals Anna, Elsa en Olaf, en hun opkomende avonturen.

Opening 'World of Frozen' themaland in Hong Kong Disneyland

Fans van Frozen kunnen binnenkort ook het magische land van Arendelle bezoeken in het echt. Hong Kong Disneyland is namelijk van plan om op 20 november een nieuw 'World of Frozen' themaland te openen. Bezoekers kunnen hier het verhaal van Frozen beleven en interactie hebben met alle geliefde personages uit de films.

Meer artikelen