Gemengde reacties op nieuwe Videoland-thriller 'Sphinx' van Penoza-makers

DDavid Meijer 25 maart 2024 18:04

De nieuwe thriller serie 'Sphinx' van regisseur Diederik van Rooijen, bekend van 'Penoza', roept gemengde reacties op. De serie, met in de hoofdrollen o.a. Rifka Lodeizen en Marcel Hensema, wordt zowel geprezen als bekritiseerd.

Gemengde eerste reacties op 'Sphinx'

De nieuwe serie 'Sphinx', geregisseerd door Diederik van Rooijen, brengt gemengde reacties teweeg bij de eerste kijkers en critici. Op MovieMeter heeft de serie momenteel vijf stemmen ontvangen en scoort een 3,90 uit 5. De meningen lopen uiteen, met wisselende beoordelingen van zowel kijkers als critici.

Het verhaal achter 'Sphinx'

De serie 'Sphinx' draait om het verhaal van de 14-jarige Minke Moorman, die na drie jaar vermissing terugkeert met een mysterieuze vleugeltatoeage op haar rug. Het herintreden in het gezinsleven gaat niet zonder problemen, aangezien Minke veranderd is. Haar vader Lucas streeft ernaar de waarheid achter haar ontvoering te onthullen en haar moeder Eva vermoedt dat Minke nog steeds onder invloed is van haar ontvoerder. Ondertussen volgen twee rechercheurs een spoor van angstaanjagende (zelf)moorden en raadsels.

De serie 'Sphinx' is het nieuwste project van Diederik van Rooijen, beter bekend als de showrunner van de populaire misdaadserie 'Penoza'. Van Rooijen heeft voor deze serie zowel nieuwkomers als gevestigde acteurs ingeschakeld. Zo wordt de hoofdrol van Minke gespeeld door Andrea Vass, die haar debuut maakt, terwijl ook gevestigde namen in de serie verschijnen.

'Sphinx' nu te bekijken op Videoland

De miniserie 'Sphinx', bestaande uit zes afleveringen, is sinds afgelopen vrijdag te bekijken op Videoland. Tot nu toe hebben slechts vijf MovieMeter-gebruikers alle afleveringen bekeken. Zij geven de serie momenteel een gemiddelde score van 3,90 uit 5.

Meer artikelen