Gillian Anderson schittert in nieuwe waargebeurde Netflix-film 'Scoop'

DDavid Meijer 5 april 2024 17:56

Gillian Anderson is nu te zien in een gloednieuwe Netflix Original: 'Scoop', gebaseerd op het wereldschokkende interview met prins Andrew. Sam McAlisters, Rufus Sewell en Keeley Hawes nemen ook belangrijke rollen op zich in deze drama.

Gillian Anderson in nieuwe Netflix-film

In de nieuwe Netflix Original 'Scoop' kruipt Gillian Anderson in de huid van een belangrijk personage. Deze film, hoewel fictief, is gebaseerd op het wereldschokkende interview met prins Andrew. Deze film, die nu te zien is op de streamingdienst, wordt ondanks het waargebeurde verhaal, benadrukt als fictief door Netflix.

Echte gebeurtenissen als filmplot

Het verhaal van de film 'Scoop' is geïnspireerd door echte gebeurtenissen en focust op het wereldschokkende interview van prins Andrew. Het verschijnen van prins Andrew op de schermen van BBC's 'Newsnight' in 2019, in een poging om zijn onschuld te bewijzen tegen de beschuldigingen van verkrachting door Virginia Giuffre, vormde de basis voor deze film.

De succesvolle regisseur Philip Martin heeft de regie voor 'Scoop' op zich genomen. Naast Gillian Anderson worden de overige rollen gespeeld door Rufus Sewell en Keeley Hawes. Martin staat bekend om zijn eerdere werken 'Hawking' en 'Einstein and Eddington'.

Meer artikelen