Hoe kijk je naar de Oscars vanuit Nederland? Een gids voor de filmliefhebber

RRoos Verhoeven 8 maart 2024 12:35

Jaarlijks draaien filmliefhebbers hun slaapschema om voor de felbegeerde Oscaruitreiking. Maar hoe kan je de awardshow in Nederland volgen? Lees snel verder voor een complete gids.

FilmBox zendt Oscars uit

De 96e Oscaruitreiking is exclusief te zien op FilmBox, het kanaal dat de rechten van Fox overnam. FilmBox is toegankelijk voor abonnees van verschillende providers zoals Ziggo, Canal Digitaal, DELTA, Caiway, Online.nl, Kabelnoord, Plinq, SKP, Trined en Breedband Helmond.

Het Oscar-programma

De Oscars worden uitgezonden in de nacht van zondag 10 maart op maandag 11 maart. Gerenommeerde presentatoren zoals Jimmy Kimmel, Vanessa Hudgens, Zendaya, Nicolas Cage, Matthew McConaughey en Al Pacino zullen het evenement begeleiden. De liveshow begint net na middernacht en gaat door tot ongeveer 03:00. FilmBox zendt op maandag ook een samenvatting van de liveshow uit.

De strijd om de beste film is altijd spannend. Kandidaten zijn dit jaar onder andere Oppenheimer, Maestro van Netflix, King Richard van Universal, Dune van Disney en Killers of the Flower Moon van Apple TV+.

Meer artikelen