Live-action 'Sneeuwwitje'-remake van Disney verkeert in zwaar weer

DDavid Meijer 16 november 2023 08:50

Met een productiebudget van $209,3 miljoen en naar verwachting $100 miljoen aan marketingkosten, heeft Disney's live-action-remake van Sneeuwwitje ('Disney's Snow White') minstens $340 miljoen aan omzet nodig om quitte te spelen. De film, die momenteel in een maalstroom van controverse verkeert, moet deze steile financiële berg beklimmen in een klimaat van ontevreden fans en een ongelukkige reactie op het CGI-ontwerp van de dwergen.

Disney's dure gok op Sneeuwwitje

Disney heeft diep in de buidel getast voor de live-action-remake van de klassieker Sneeuwwitje. Volgens een recent rapport van Forbes heeft de studio maar liefst $209,3 miljoen uitgegeven aan de productie van de film. Maar om niet in de rode cijfers te belanden, moet de film minimaal $340 miljoen opbrengen. Daarbij komen ook nog de marketingkosten, die naar verwachting ruim $100 miljoen zullen bedragen. Het is een behoorlijke financiële uitdaging, vooral gezien de huidige controverse rond de film.

Controverse rond de Sneeuwwitje-remake

Deze nieuwe versie van Sneeuwwitje bevindt zich momenteel in een maalstroom van controverse. Veel Disney-fans zijn niet blij met keuzes die voor deze film zijn gemaakt, voornamelijk met de opmerkingen van hoofdrolspeelster Rachel Zegler over de film en het CGI-ontwerp van de dwergen. Zegler heeft aangegeven dat Sneeuwwitje in deze versie niet 'gered zal worden door een prins', die zij een 'stalker' noemt. Ook het CGI-ontwerp van de dwergen is punt van kritiek. Deze controverses kunnen het lastiger maken voor de film om de benodigde box-office inkomsten te halen.

De release van 'Disney's Snow White' is uitgesteld. Oorspronkelijk stond de release gepland voor 22 maart 2024, maar dit is volledig een jaar uitgesteld naar 21 maart 2025. Volgens insiders is dit o.a. om zich te distantiëren van de slechte smaak die de online kritiek heeft achtergelaten en om meer tijd te hebben om een geweldige film te leveren. Dit uitstel kan ook zijn om meer tijd te hebben om de potentiële financiële ramp van een box- ffice-flop te vermijden.

Meer artikelen