Mads Mikkelsen schittert in nieuw Deens kostuumdrama: 'The Promised Land'

DDavid Meijer 6 maart 2024 11:49

Mads Mikkelsen, de Deense ster bekend van de film Druk, speelt de hoofdrol in het nieuwe kostuumdrama The Promised Land. Deze film, gebaseerd op een waargebeurd verhaal en een roman van Ida Jessen, zal vanaf deze week in de Nederlandse bioscopen te zien zijn.

Nieuwe Deense film met Mads Mikkelsen

Na de immense populariteit van de film Druk, is Denemarken terug met een nieuwe film, The Promised Land, met de geliefde Mads Mikkelsen in de hoofdrol. Dit historische kostuumdrama vertelt het verhaal van kapitein Ludvig Kahlen en een meedogenloze landeigenaar in het Denemarken van 1755. Dit is een verhaal over doorzettingsvermogen, verraad en wraak.

1755: het jaar van kolonisatie

The Promised Land speelt zich af in het Denemarken van 1755. Mikkelsen vertolkt de rol van kapitein Ludvig Kahlen, die in dienst van koning Frederik V een wild stuk Deense heide moet temmen om er een kolonie op te bouwen. Het is een verhaal vol uitdagingen en obstakels waar Kahlen zich doorheen moet zien te worstelen.

De inspiratie voor The Promised Land komt van de roman The Captain and Ann Barbara van Ida Jessen. Dit boek is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van kapitein Ludvig Kahlen en zijn pogingen om de Deense heide te temmen. Dit voegt een extra laag authenticiteit toe aan het verhaal, waardoor de kijker zich nog meer verbonden voelt met de personages en gebeurtenissen.

The Promised Land vanaf donderdag in de bioscoop

Nederlandse filmliefhebbers kunnen uitkijken naar donderdag 7 maart, want dan komt The Promised Land uit in de bioscoop. Dit kostuumdrama met Mads Mikkelsen in de hoofdrol is een film die je niet wil missen. Dus reserveer je tickets en bereid je voor op een boeiend historisch drama.

Afbeelding: 'The Promised Land', TMDB

Meer artikelen