María Gabriela de Faría speelt schurk in 'Superman: Legacy'

RRoos Verhoeven 16 november 2023 10:24

Venezolaanse actrice María Gabriela de Faría, bekend van rollen in de Fox-komedies 'Animal Control' en 'The Moodys', heeft een belangrijke rol bemachtigd in 'Superman: Legacy', geregisseerd door James Gunn.

De Faría wordt The Engineer in 'Superman: Legacy'

María Gabriela de Faría, best bekend van haar rollen in de Fox-komedies 'Animal Control' en 'The Moodys', heeft een belangrijke rol gescoord in 'Superman: Legacy'. Ze zal de rol van Angela Spica, ook bekend als The Engineer, spelen. Dit personage maakt deel uit van het schurkenteam van de film en haar krachten komen voort uit nanotechnologie die in haar lichaam is ingebouwd. Angela Spica is gecreëerd door Warren Ellis en Bryan Hitch en is het tweede DC-personage dat de naam 'The Engineer' draagt. Ze werd voor het eerst geïntroduceerd in 'The Authority vol.1 #1' in 1999.

Een nieuwe DC-episode met 'Superman: Legacy'

De film 'Superman: Legacy' is de eerste in een vernieuwde reeks van DC, en markeert de eerste regie-inspanning van James Gunn als co-hoofd van DC Studios. De film volgt Superman terwijl hij worstelt om zijn erfgoed als Kryptoniaan te verzoenen met zijn opvoeding als mens. Superman is de belichaming van waarheid, gerechtigheid en de Amerikaanse manier, geleid door menselijke vriendelijkheid in een wereld die vriendelijkheid als ouderwets ziet.

Releasedatum 'Superman: Legacy' blijft vaststaan

Ondanks de stakingen van de WGA en SAG-AFTRA, die veel andere films dwingen hun releasedatum te verzetten, heeft James Gunn bevestigd dat 'Superman: Legacy' zijn geplande releasedatum van 11 juli 2025 zal behouden. Gunn regisseert de film vanuit zijn eigen script, gebaseerd op personages gecreëerd door Jerry Siegel en Joe Shuster.

María Gabriela de Faría is vooral bekend vanwege haar hoofdrol in de bovennatuurlijke horrorfilm 'The Exorcism of God' van Lionsgate, die wereldwijd in première ging op Fantastic Fest en werd uitgebracht door Saban Films. Vóór haar rol in 'Animal Control', dat inmiddels is vernieuwd voor een tweede seizoen, was de actrice te zien tegenover Denis Leary en Elizabeth Perkins in de disfunctionele familiekomedie 'The Moodys'.

Afbeelding: 'Batman v Superman: Dawn of Justice', TMDb

Meer artikelen