Marvel Studios overweegt afscheid van Kang-verhaallijn

KKees van den Berg 16 november 2023 08:16

Er zijn geruchten dat Marvel Studios de verhaallijn van Kang the Conqueror, gespeeld door Jonathan Majors, wil verlaten en een nieuwe richting in wil slaan. Dit zou een grote verschuiving betekenen in de komende fases van het Marvel Cinematic Universe (MCU).

Mogelijke problemen voor Marvel Studios

Volgens insiders zou Marvel Studios in de problemen verkeren, met geruchten dat het Marvel Cinematic Universe (MCU) aan het afbrokkelen is. Er zijn oproepen voor een reset van het universum en critici van superheldenfilms lijken dit te appreciëren. Hoewel het onduidelijk is hoeveel van deze geruchten overdreven zijn, wijst alles erop dat de Multiverse Saga een grote koerswijziging ondergaat.

Kang the Conqueror mogelijk geschrapt met cancellen van 'Kang Dynasty'

In een recente aflevering van de House of R podcast, sprak co-host Joanna Robinson over informatie die ze had ontvangen. Volgens deze informatie zou Marvel Studios van plan zijn om af te zien van de grote schurk, Kang the Conqueror. Dit zou een enorme verandering betekenen voor de komende fasen van het MCU, aangezien Kang - gespeeld door Jonathan Majors - klaargestoomd leek te worden als de nieuwe Thanos. Maar dat lijkt nu niet meer het geval te zijn.

Juridische problemen en kritiek op Kang-verhaallijn

Waarom zou Marvel Studios overwegen om van Kang the Conqueror als grote schurk af te stappen? De indicaties wijzen op twee redenen. Een duidelijke reden is dat Jonathan Majors momenteel betrokken is bij een zeer publieke rechtzaak wegens huiselijk geweld, die veel publiciteit zal genereren. Een andere, meer verhaalgedreven reden is dat de Kang-verhaallijn die in verschillende tv-shows en films is uitgespeeld, simpelweg niet werkt voor het publiek. Over het algemeen zijn de projecten die het Kang-verhaal hebben opgenomen, enkele van de zwakste in het MCU.

Hoewel er geruchten zijn over een koerswijziging, is het moeilijk om met zekerheid te zeggen wat 'bevestigd' is en wat niet. Joanna Robinson heeft kennis van zaken over MCU-zaken, maar we weten ook dat Marvel Studios in het verleden zeer terughoudend is geweest met het delen van geheimen. Dus zelfs als er rapporten zijn over een verandering van koers, kunnen we niet zeker weten of dit waar is tot het verhaal zich ontvouwt.

Afbeelding: 'Avengers: The Kang Dynasty', TMDb

Meer artikelen