Nieuwe serie 'Catch Me a Killer' lijkt een hit

RRoos Verhoeven 24 maart 2024 18:03

De nieuwe Zuid-Afrikaanse serie 'Catch Me a Killer' met Charlotte Hope in de hoofdrol, vertelt het verhaal van de eerste seriemoordenaarprofiler van Zuid-Afrika, Micki Pistorius.

Micki Pistorius, de eerste seriemoordenaarprofiler van Zuid-Afrika

'Catch Me a Killer' volgt het spannende levensverhaal van Micki Pistorius, een voormalige journaliste en psychologische profiler, die bekend staat als de eerste seriemoordenaarprofiler van Zuid-Afrika. In de jaren '90, gedurende de opkomst van de democratie in het land, voegde ze zich bij een politieteam dat op jacht was naar de beruchte 'Station Strangler'. Dit was een seriemoordenaar die verantwoordelijk was voor de dood van 22 jongens. De serie belicht de uitdagingen waarvoor ze stond in deze door mannen gedomineerde wereld en haar strijd met haar status als buitenstaander binnen zowel de politie als de gemeenschap die ze diende.

Memoires van Pistorius vormen basis voor de serie

'Catch Me a Killer' is gebaseerd op de boeiende memoires van Pistorius, die in 2003 voor het eerst werden uitgegeven. In haar boek deelde ze hoe ze het gedrag en de motieven van moordenaars analyseerde om hen te identificeren. Ze geeft ook een uniek inkijkje in enkele van de beruchte zaken waar ze aan heeft gewerkt, waaronder die van Norman Afzal Simons, Moses Sithole, David Selepe en anderen. Verder besteedt ze ook aandacht aan de emotionele tol van haar werk, inclusief de impact ervan op haar eigen welzijn.

'Catch Me a Killer' is het nieuwste project van de Zuid-Afrikaanse ontwikkelaar Amy Jephta, die vooral bekend is van minder bekende televisieseries uit eigen land. Voor deze reeks wist ze de Britse actrice Charlotte Hope te strikken, die eerder te zien was als Myrande in de succesvolle serie 'Game of Thrones' en ook een rol speelde in de film 'The Theory of Everything'. Helaas is de serie, die afgelopen maand in verschillende landen in première ging, momenteel (nog) iet beschikbaar voor het Nederlandse publiek.

Meer artikelen