Pedro Pascal, ('The Last of Us', 'The Mandalorian'), gecast als Mr. Fantastic in Marvel's 'Fantastic Four'

DDavid Meijer 16 november 2023 10:59

Pedro Pascal, bekend van series als 'The Last of Us' en 'The Mandalorian', is bevestigd voor de rol van Reed Richards, ook bekend als Mr. Fantastic, in de aankomende reboot van 'Fantastic Four' in het Marvel Cinematic Universe (MCU).

Pedro Pascal gecast als Reed Richards (Mr. Fantastic)

Na veel speculatie, geruchten en ongeduld is eindelijk bevestigd dat Pascal deze iconische rol zal vertolken. Pascal, een van de meest vooraanstaande acteurs van franchise films en series in de 21e eeuw, heeft de rol officieel getekend en de bekendmaking zou binnenkort moeten gebeuren.

Andere Fantastic Four-leden nog onbekend

Het is nog niet bekend wie de andere leden van Marvel's zogenaamde 'Eerste Familie' zullen spelen - Sue Storm (The Invisible Woman), Johnny Storm (The Human Torch) en Ben Grimm (The Thing). Pascal lijkt echter een groot aantal geruchtmakende concurrenten te hebben verslagen om de leiding te nemen van wat naar verwachting een extreem belangrijke franchise binnen de MCU zal zijn. Acteurs als John Krasinski, Adam Driver, Jake Gyllenhaal en Matt Smith waren naar verluidt op verschillende momenten in de running voor de rol.

Lange aanloop naar Fantastic Four-reboot

'Fantastic Four' is een project dat al heel lang in de maak is. Disney verwierf de rechten op zowel de X-Men als de Fantastic Four met de overname van Fox, die begin 2019 werd afgerond. Sindsdien zijn er plannen gemaakt om Marvel's eerste familie weer op het grote scherm te krijgen. De laatste keer dat we ze zagen was in de 'Fantastic Four' uit 2015, die een echte kritische en commerciële ramp bleek te zijn.

De reboot van 'Fantastic Four' staat gepland voor release in de bioscopen op 1 mei 2025. Het is een van de grote films voor Fase 6 van de MCU, die zal eindigen met een tweedelig 'Avengers' saga. Zoals aangekondigd tijdens de San Diego Comic-Con in de zomer van 2022, zullen 'Avengers: The Kang Dynasty' en 'Avengers: Secret Wars' Fase 6 afronden, en het is te verwachten dat Reed Richards en de rest van de groep een groot deel van deze gebeurtenissen zullen zijn.

Afbeelding: 'Fantastic Four', TMDb

Meer artikelen