Wat brengt de toekomst voor Loki, treft hij de Avengers?

DDavid Meijer 16 november 2023 11:48

Met het einde van de Loki serie op Disney Plus, zijn er sterke aanwijzingen dat Loki een sleutelrol gaat spelen in de Multiverse Saga van het MCU. Even krachtig als Kang, is Loki nog lang niet klaar in het MCU, ondanks enkele suggestieve opmerkingen van acteur Tom Hiddleston.

Loki's toekomst in het MCU

Tom Hiddleston, die al 14 jaar de rol van Loki speelt, suggereerde in een interview dat zijn carrière als Loki mogelijk ten einde is. Echter, zoals je van elke MCU-acteur zou verwachten voordat details publiek worden gemaakt, zouden dergelijke opmerkingen verwacht moeten worden, vooral voor een geliefd karakter zoals Loki. Ondanks Hiddleston's opmerkingen, zijn er aanwijzingen van insiders dat Loki's rol nog niet klaar is. De multiverse-oorlogen komen er immers nog aan en het MCU gaat nog steeds richting een grote confrontatie met Kang. Het is daarom te verwachten dat Loki op de een of andere manier betrokken zal zijn - althans een versie van hem.

Loki: even krachtig als Kang

In het tweede seizoensfinale van Loki toonde Marvel ons een beter personageboog voor de titular held dan de Infinity Saga. Deze variant van Loki, die niet afkomstig is uit de main Earth-616 realiteit, is een veel betere held dan de originele Loki, die probeerde Thanos te doden in Infinity War. Deze Loki zou Thanos met een vingerknip kunnen stoppen, letterlijk. Dankzij zijn tijd doorgebracht met Sylvie in seizoen 1 is deze Loki een veel betere tovenaar. In seizoen 2 leerde hij hoe hij tijd kon controleren en beheren. Hij kan gemakkelijk tijdreizen, zowel binnen de TVA als in daadwerkelijke tijdlijnen. En hij kan tijd stoppen met een zwaai van zijn pols.

Recentelijk is er een rapport verschenen dat suggereert dat Marvel misschien van de Kang-verhaallijn afwijkt. Anderzijds beweren andere insiders het tegenovergestelde. De finale van Loki geeft Marvel de kans om alles te doen wat het wil met de toekomstige schurk van Kang Dynasty en Secret Wars. Of Jonathan Majors er zal zijn om de Kang-varianten te spelen, is nog onbeslist. Hoe dan ook, een confrontatie tussen de Avengers (inclusief alle multiverse-hulp die ze zullen krijgen) en de Kangs zal geweldig zijn.

De toekomstige rol van Loki in het MCU

Onthoud dat Sylvie zelf een Loki is. We hadden gewoon een andere naam nodig voor deze variant. En Sylvie heeft nog steeds Kang's TemPad. Ze zou misschien gelukkig zijn geweest om als een McDonald's medewerker te leven totdat ze zag dat het multiversum in gevaar was. De dingen zijn waarschijnlijk dramatisch veranderd toen ze zich realiseerde dat Loki gelijk had. Ze is nu een soort bondgenoot van de TVA. En de TVA houdt een oogje op het multiversum om te voorkomen dat de Kangs gevaarlijk worden. Er gaan geruchten dat de TVA-helden zoals Deadpool (Ryan Reynolds) en Wolverine (Hugh Jackman) zal rekruteren om te vechten tegen Kang in Secret Wars.

Afbeelding: 'Loki', TMDb

Meer artikelen