WOII-film 'The Monuments Men' nu te zien op Netflix

KKees van den Berg 8 maart 2024 18:01

The Monuments Men, de oorlogsfilm geregisseerd door George Clooney, is nu beschikbaar op Netflix. De film, met in de hoofdrollen Matt Damon, Bill Murray en Cate Blanchett, vertelt het waargebeurde verhaal van een groep Amerikaanse militairen die tijdens de Tweede Wereldoorlog geroofde kunstwerken uit Duitsland terughaalden.

The Monuments Men op Netflix

Voor alle film- en oorlogsgeschiedenis liefhebbers is er goed nieuws: The Monuments Men is nu op Netflix te zien. De film, met grote namen zoals George Clooney, Matt Damon en Cate Blanchett, is nu op de populaire streamingdienst beschikbaar. Dit is een geweldige kans om deze indrukwekkende oorlogsfilm te bekijken als je dat nog niet hebt gedaan.

De missie van The Monuments Men

Het verhaal achter The Monuments Men is ronduit fascinerend. De film belicht een groep Amerikaanse militairen die tijdens de Tweede Wereldoorlog de taak kregen om door de nazi's geroofde kunstwerken uit Duitsland te halen. Het unieke aan deze missie was dat de groep bestond uit museumdirecteuren, curators en kunsthistorici die bereid waren hun leven te riskeren voor het behoud van deze culturele schatten.

George Clooney heeft niet alleen een hoofdrol in de film, maar stond ook achter de camera als de regisseur van The Monuments Men. Met meerdere films als regisseur op zijn naam, is Clooney geen onbekende in deze rol. Hij benadrukte dat de film grotendeels gebaseerd is op echte gebeurtenissen, waarbij bijna alle scènes zijn ontstaan uit waargebeurde verhalen.

Afbeelding: 'The Monuments Men', TMDB

Meer artikelen