Zack Snyder beweert dat 'Rebel Moon' meer bekeken is dan 'Barbie'

RRoos Verhoeven 10 maart 2024 09:16

In een recent interview met Joe Rogan suggereert regisseur Zack Snyder dat zijn Netflix-film 'Rebel Moon' mogelijk door meer mensen is bekeken dan de bioscoophit 'Barbie'. Hij baseert dit op het aantal kijkersaccounts en een veronderstelling over het aantal kijkers per vertoning.

'Rebel Moon' vs 'Barbie': de kijkersaantallen

Tijdens een recente aflevering van The Joe Rogan Experience heeft Zack Snyder een interessante berekening gemaakt. Hij denkt dat zijn film 'Rebel Moon' op Netflix mogelijk door meer mensen is bekeken dan de megablockbuster 'Barbie'. Deze claim is gebaseerd op het aantal geregistreerde kijkersaccounts voor zijn film en de veronderstelling dat er gemiddeld twee kijkers per vertoning zijn.

De innovatieve distributiemethode van Netflix

Snyder sprak ook over hoe effectief Netflix is geworden in het distribueren van langere versies en meer originele content. Hij merkte op dat doordat de toegangsdrempel zo laag is, Netflix ruimte biedt aan veel meer originele en 'vreemde' content. Dit is een grote verandering ten opzichte van de traditionele distributiemodellen in de filmindustrie.

Het is duidelijk dat er geen 'hard feelings' zijn tussen Snyder en de makers van 'Barbie'. De regisseur gaf toe dat hij de film erg waardeert en vond het zelfs geweldig dat hij in de film wordt bespot. Een zin in de film zegt: 'Ik voelde alsof ik in een droom was waarin ik alleen maar gaf om de Zack Snyder-versie van Justice League.' Snyder reageerde: 'Dat is geweldig.'

Afbeelding: 'Rebel Moon - Part One: A Child of Fire', TMDB

Meer artikelen