'Amsterdam Empire': Nieuwe Nederlandse Netflix-serie met Famke Janssen

RRoos Verhoeven 20 maart 2024 09:35

Netflix komt met een nieuwe Nederlandse serie 'Amsterdam Empire', een extravagant misdaaddrama in de Amsterdamse cannabis scene. Met in de hoofdrollen Famke Janssen en het creatieve team van 'Undercover'. De serie verschijnt in 2025.

Het leven en streven van Jack van Doorn

In 'Amsterdam Empire' volgen we het leven van Jack van Doorn, de ambitieuze grondlegger van het coffeeshop imperium Jackal. Zijn reis is gevuld met uitdagingen, waaronder confrontaties met criminelen en concurrenten en de worsteling met de complexe Nederlandse wetgeving rondom cannabis. Jack's pad naar succes is verre van eenvoudig en vol met obstakels.

Famke Janssen in de rol van de verraden vrouw Betty

Drama ontvouwt zich wanneer Jack's affaire met een bekende journaliste aan het licht komt. Zijn vrouw Betty, gespeeld door de befaamde actrice Famke Janssen, voelt zich verraden en keert zich tegen hem. Als voormalig popdiva kent ze Jack's zwakke plekken en geheimen als geen ander. Ze is vastbesloten hem tot op het bot te ontmantelen en zal niet rusten totdat ze dat doel heeft bereikt.

'Amsterdam Empire' is een creatie van Nico Moolenaar, Piet Matthys en Bart Uytdenhouwer. Dit getalenteerde trio is ook verantwoordelijk voor de populaire serie 'Undercover'. Met hun bewezen track record in de wereld van de Nederlandse tv-series belooft 'Amsterdam Empire' een grote hit te worden.

Release van 'Amsterdam Empire' op Netflix in 2025

Fans van Nederlandse series op Netflix moeten nog wel even geduld hebben. 'Amsterdam Empire' zal zeven afleveringen bevatten en wordt pas in 2025 verwacht.

Meer artikelen