'Blue Eye Samurai': Komt er een tweede seizoen op Netflix?

RRoos Verhoeven 18 november 2023 10:06

Fans van 'Blue Eye Samurai' zijn enthousiast over een mogelijk tweede seizoen. Hoewel het groene licht nog niet is gegeven, hopen de makers zelf ook erg op een vernieuwing van de serie.

Onzekerheid over vernieuwing van het tweede seizoen

'Blue Eye Samurai', gemaakt door Michael Green en Amber Noizumi, is een prachtig vervaardigde en geanimeerde serie over een uitgestoten samoerai in het Edo-tijdperk van Japan die uit is op wraak. De serie heeft een sterrencast van stemacteurs, waaronder George Takei, Maya Erskine en Masi Oka. Fans zijn al enthousiast over een tweede seizoen, maar het is nog niet duidelijk of dit zal gebeuren.

Toen de serie in eerste instantie werd besteld, hoorden we alleen dat hij was opgepikt voor een enkel seizoen van tien afleveringen. Hierdoor wacht de serie op vernieuwing en zal het de gebruikelijke procedure moeten doorlopen die alle Netflix-series moeten doorstaan om verder te kunnen gaan. Meestal zien we bij animatietitels dat ze vooraf worden vernieuwd voor meerdere seizoenen. Dat lijkt hier niet het geval te zijn, met verschillende mensen die aan de serie zijn verbonden en fans aanmoedigen om te kijken voor een vernieuwing.

Bekijk hier de trailer:

'Blue Eye Samurai' ontvangt kritische lof

Voordat we het hebben over het aantal kijkers, moeten we beginnen met de kritische lof die de serie heeft ontvangen. Op Rotten Tomatoes worden recensies samengevat, waar de serie een score heeft van 100% positief. Het kritische consensus luidt: 'Visueel verbluffend terwijl het een vakkundige aandacht voor het personage betaalt, 'Blue Eye Samurai' is een meesterlijk weergegeven geanimeerd avontuur.' De serie staat ook, op het moment van publicatie, als de 86e best beoordeelde titel op IMDb aller tijden, met een score van 9.0 van 11.000 gebruikers.

Verwachte inhoud van het tweede seizoen

Als je je afvraagt of de serie genoeg verhaal heeft om een tweede seizoen te rechtvaardigen, en je niet op zoek bent naar spoilers, dan kunnen we dit zeggen. Hoewel de deur openstaat voor meer, vertelt seizoen 1 een mooi afgerond verhaal. Seizoen 2 zou de reis van Mizu en Fowler naar Europa, specifiek Londen, laten zien om Skeffington en Routey op te sporen. Of Fowler nog gespaard blijft als Mizu hen vindt, zal de kern zijn van het volgende seizoen.

Afbeelding: 'Blue Eye Samurai', TMDb

Meer artikelen