Brad Pitt 60 jaar: een iconische carrière in Hollywood

RRoos Verhoeven 19 december 2023 16:56

Ter gelegenheid van Brad Pitts 60e verjaardag kijken we terug op zijn bijzondere carrière in Hollywood. Het verhaal gaat van zijn vroege ontdekkingsjaren tot zijn evolutie als acteur en producent en de nalatenschap die hij heeft opgebouwd.

Brad Pitt die geboren en getogen werd in Shawnee, Oklahoma, begon zijn reis naar roem met bescheiden stappen. Hij is geboren onder het sterrenbeeld Boogschutter wat hem een avontuurlijk en vrijgevochten karakter geeft - eigenschappen die hem in zijn acteercarrière goed van pas zijn gekomen.

Vanaf zijn jeugd was het talent van Brad Pitt al onmiskenbaar. Hij betrad de wereld van Hollywood met een vastberadenheid die zijn leeftijdsgenoten vaak ontbeerde. Het was niet alleen zijn uiterlijk dat de aandacht trok; zijn authentieke acteervaardigheden waren minstens zo indrukwekkend.

Een kenmerkende kwaliteit van Pitts carrière is de diversiteit van de personages die hij op het scherm heeft gebracht. Van intense en introverte rollen tot charismatische en innemende personages, hij heeft het allemaal gedaan. Deze veelzijdigheid heeft bijgedragen aan zijn status als een van de grootste acteurs van zijn generatie.

Pitts persoonlijke leven heeft vaak de krantenkoppen gehaald, in het bijzonder zijn relaties met Gwyneth Paltrow, Jennifer Aniston en Angelina Jolie. Ondanks de constante aandacht van de media heeft Pitt veel van zijn persoonlijke leven privé weten te houden.

Pitts prioriteiten liggen duidelijk bij zijn werk en zijn kinderen. Na zijn scheiding van Angelina Jolie heeft hij hard gewerkt om een balans te vinden tussen zijn professionele verplichtingen en zijn persoonlijk welzijn; een bewijs van zijn toewijding aan zijn familie en zijn carrière.

Het verhaal van Brad Pitt

In zijn jeugd was Brad Pitts talent al duidelijk zichtbaar. Hij betrad Hollywood met vastberadenheid en verwierf rollen die zowel zijn opvallende uiterlijk als zijn echte acteervaardigheden benadrukten.

Door de jaren heen heeft Brad Pitt het Hollywood-terrein verkend, waarbij hij diverse personages speelde die variëren van intens tot charmant en charismatisch.

Brad Pitts en Gwyneth Paltrows romance ontvlamde op de set van Seven in het midden van de jaren 90, waarbij ze de krantenkoppen haalden door hun opkomende sterrendom. Hoewel ze een korte periode verloofd waren fascineerde hun relatie het publiek, maar eindigde deze in 1997. Ondanks hun scheiding hebben beiden hun wederzijds respect in latere interviews uitgedrukt.

De band tussen Brad Pitt en Jennifer Aniston was een Hollywood-sprookje dat eind jaren 90 begon en culmineerde in een groots huwelijk in 2000. Hun status als sterrenkoppel betoverde het publieke oog, maar hun scheiding in 2005 markeerde het einde hievan vrij abrupt.

De relatie van Brad Pitt en Angelina Jolie begon op de set van Mr. & Mrs. Smith in 2004. Destijds was Pitt nog getrouwd met Jennifer Aniston. Speculaties over een romance tussen Pitt en Jolie circuleerden tijdens en na de opnames, hoewel geen van beiden dit bevestigde tot na Pitts scheiding van Aniston.

Pitt en Jolie, vaak aangeduid als "Brangelina" door de media, werden een prominent Hollywood-koppel. Samen hebben ze zes kinderen, waarvan drie internationaal geadopteerd zijn en de anderen hun biologische kinderen zijn.

Na een decennium samen, kondigden Pitt en Jolie hun scheiding aan in 2016 en sindsdien hebben ze te maken met een echtscheiding die uitgevochten wordt in de media en een voogdijstrijd voor hun kinderen.

Nu Brad Pitt zijn 60e verjaardag viert, toont zijn traject van vroege doorbraakprestaties tot zijn evolutie als zowel acteur als producent de prestaties die zijn blijvende nalatenschap belichamen.

Afbeelding: 'Bullet Train', TMDB

Meer artikelen