'De Joodse Raad': Een nieuwe Nederlandse oorlogsserie die iedereen laat nadenken

KKees van den Berg 13 maart 2024 11:50

De nieuwe Nederlandse oorlogsserie 'De Joodse Raad' op NPO 1 wordt enthousiast ontvangen door de kijkers. De serie, met Pierre Bokma, Claire Bender, Jack Wouterse, Malou Gorter en Monic Hendrickx in de hoofdrollen, heeft indruk gemaakt met zijn aangrijpende verhaal en uitstekende uitvoering.

Lovende reacties voor 'De Joodse Raad'

Afgelopen weekend ging de nieuwe Nederlandse oorlogsserie 'De Joodse Raad' van start op NPO 1. De kijkers waren vol lof over de serie en bestempelden het als 'ongelooflijk goed gemaakt' en 'zeer indrukwekkend'. De serie, die een aangrijpend verhaal vertelt over de oorlog, heeft duidelijk een diepe indruk gemaakt op de kijkers.

Aanvullend op de serie 'De Joodse Raad' komt de EO binnenkort met meer materiaal over hetzelfde onderwerp. Een documentaire en een speciale YouTube-serie zullen de kijkers meer inzicht geven in de gebeurtenissen rond de Joodse raad. Dit extra materiaal zal ongetwijfeld bijdragen aan een dieper begrip van de historische gebeurtenissen die in de serie worden behandeld.

Het persoonlijke verhaal van David en Virrie Cohen

Het hart van de serie 'De Joodse Raad' is het aangrijpende verhaal van vader en dochter David en Virrie Cohen. David Cohen was, samen met Abraham Asscher, voorzitter van de Joodse raad. De serie volgt hen terwijl ze elk op hun eigen manier proberen om te gaan met de bedreigingen tegen hun gemeenschap. Deze persoonlijke strijd voegt een extra dimensie toe aan het algemene oorlogsverhaal.

Afbeelding: 'The Jewish Council', TMDB

Meer artikelen