'Ghostbusters: Frozen Empire' leidt de box office in deVS in het openingsweekend

DDavid Meijer 25 maart 2024 11:36

Ondanks gemengde recensies heeft Ghostbusters: Frozen Empire het openingsweekend in de box office gewonnen, gevolgd door Dune: Part Two en Kung Fu Panda 4. De opbrengsten van de nieuwe Ghostbusters-film hebben de totale box office opbrengst van de franchise verhoogd tot meer dan $1 miljard.

Ghostbusters: Frozen Empire voert box office aan

De nieuwste Ghostbusters-film, Ghostbusters: Frozen Empire, heeft ondanks gemengde recensies een indrukwekkende start gemaakt in de bioscopen. In het openingsweekend heeft de film $45,2 miljoen opgehaald, waardoor de totale box office opbrengst van de Ghostbusters-franchise de miljard dollar heeft overschreden. Deze prestatie is indrukwekkend, gezien de gemengde reacties op de film.

Dune en Kung Fu Panda volgen op de tweede en derde plaats

Na Ghostbusters: Frozen Empire volgen Dune: Part Two en Kung Fu Panda 4 in de box office. Beide films hebben ook indrukwekkende opbrengsten, ondanks dat ze niet op de eerste plaats staan. Nieuwkomer Immaculate is iets minder succesvol en eindigde op de vierde plaats, terwijl Arthur the King de top vijf compleet maakt. Deze rangorde toont de diversiteit aan soorten films die momenteel populair zijn bij het publiek.

De top tien films in de box office bieden een gevarieerd aanbod. Naast de Ghostbusters: Frozen Empire, Dune: Part Two en Kung Fu Panda 4, zijn er andere films zoals Immaculate en Arthur the King die ook aanzienlijke opbrengsten hebben. De lijst wordt afgerond met films als Late Night With the Devil, Imaginary, Love Lies Bleeding, Cabrini en Bob Marley: One Love. Dit toont aan dat er voor elk wat wils is in de huidige filmindustrie.

In Nederland komt 'Ghostbusters: Frozen Empire' donderdag 4 april uit. Tot op heden heeft de film een IMDB-score van 6.6. Helaas hadden wij er zelf meer van verwacht/van gehoopt.

Afbeelding: 'Ghostbusters: Frozen Empire', TMDB

Meer artikelen