Intrigerende Mexicaanse misdaadserie 'Alguien tiene que morir' imponeert op Netflix

KKees van den Berg 13 april 2024 17:32

De Mexicaanse misdaadserie 'Alguien tiene que morir' heeft ondanks gematigd enthousiasme bij critici, nu een flinke schare fans verzameld op Netflix. Een verhaal dat zich afspeelt in het Spanje van de jaren '50, waar een jongeman naar huis terugkeert met meer dan alleen een nieuwe hobby.

Gemengde kritieken beletten succes niet

Ondanks dat de serie 'Alguien tiene que morir' bij de oorspronkelijke release gemengde reacties ontving van critici, heeft deze Mexicaanse misdaadserie bewezen dat ze iets unieks kan bieden. De serie, die zich afspeelt in het Spanje van de jaren '50, heeft een aangrijpend maar uitstekend verhaal dat kijkers blijft boeien. Terwijl critici misschien niet helemaal overtuigd waren bij de eerste indruk, blijkt uit de gestage stroom van nieuwe kijkers dat de serie zeker de moeite waard is om te bekijken.

Het hart van het verhaal in 'Alguien tiene que morir' draait om een jongeman die na een lange tijd in Mexico te hebben gewoond, terugkeert naar zijn ouders in Spanje. Ze verwachten hem voor te stellen aan zijn verloofde, maar hij verrast iedereen door niet alleen een nieuwe hobby - ballet - te onthullen, maar ook de aanwezigheid van zijn nieuwe geliefde, Lázaro. De onthulling van zijn homoseksualiteit in het behoudende Spanje van de jaren '50 zorgt voor een boeiende en complexe plot.

https://twitter.com/chidustarr/status/1657386163072540673

Meer artikelen