Jack Black klaar voor 'School of Rock'-vervolg

KKees van den Berg 22 maart 2024 15:01

Acteur Jack Black is enthousiast over de mogelijkheid voor een sequel van de populaire muzikale komedie 'School of Rock'. Hij zegt 'klaar' te zijn om zijn rol als dynamische muzikant Dewey Finn opnieuw op te nemen.

Jack Black wil 'School Of Rock'-vervolg

Jack Black, bekend van zijn rol in de geliefde muzikale komedie 'School Of Rock', uitte onlangs zijn enthousiasme voor een mogelijk vervolg op de film. In een recent interview met JOE zei hij 'klaar' te zijn om zijn rol als de levendige muzikant Dewey Finn te hernemen. De film, geregisseerd door Richard Linklater, ging in 2003 in première en wordt tot op de dag van vandaag nog altijd gewaardeerd door fans.

Verhaallijn van 'School Of Rock'

'School Of Rock' vertelt het verhaal van Dewey, die na zijn ontslag uit zijn rockband, een baan als vervangende leraar op een strenge particuliere basisschool aannam. Daar probeert hij zijn klas om te vormen tot hun eigen rockband. De film had een sterrencast, met naast Black ook Mike White, Joan Cusack, Adam Pascal, Lucas Papaelias, Chris Stack, Sarah Silverman en Miranda Cosgrove.

Wens voor terugkeer Mike White

Jack Black gaf ook aan dat hij graag zou zien dat Mike White, de oorspronkelijke schrijver van de film, terugkeert om het script voor het mogelijke vervolg te schrijven. White was ook te zien in de film als Dewey's huisgenoot Ned Schneebly. Echter, hij is momenteel erg druk met het schrijven en regisseren van zijn Emmy-winnende HBO-serie 'The White Lotus'.

Ondanks dat een vervolgfilm op 'School Of Rock' niet snel in de pijplijn lijkt te zitten, heeft Nickelodeon wel een tv-serie gebaseerd op de film gemaakt. Deze liep drie seizoenen, van 2016 tot 2018. Daarnaast was er ook een musicalversie van de film te zien op Broadway, die in 2015 opende maar in 2019 sloot.

Afbeelding: 'School of Rock', TMDB

Meer artikelen