Joshua Leonard slaat terug na aankondiging Blair Witch Project-reboot

RRoos Verhoeven 16 april 2024 16:45

De ster van de iconische horrorfilm The Blair Witch Project, Joshua Leonard, is woedend op Lionsgate en Blumhouse na de aankondiging van een reboot van de film. Zijn verontwaardiging komt voort uit het feit dat hij niet betrokken was bij het nieuws en het misbruik van zijn beeltenis in de aankondiging.

Onaangekondigd gebruik van Leonard's beeltenis

Joshua Leonard, die zijn debuut maakte in de iconische Found Footage-film The Blair Witch Project, is niet te spreken over de aangekondigde reboot van de film door Lionsgate en Blumhouse. Hij was verrast om zijn gezicht te zien in het persbericht over de reboot, aangezien hij zelf geen weet had van dit project. Leonard uitte zijn ongenoegen op Facebook, waarbij hij zijn frustratie verder vergrootte door te vermelden dat hij al meer dan een maand probeert Lionsgate te betrekken bij een liefdadigheidsactie die hij voorbereidt.

Vervlogen herinneringen aan The Blair Witch Project

Leonard liet weten dat het nieuws van de reboot hem ertoe bracht om na te denken over zijn ervaringen tijdens de opnames van The Blair Witch Project. Hij had onlangs zijn mede-acteurs ontmoet en samen hadden ze herinneringen opgehaald, zowel goede als minder fijne. Het verhaal over de release van de film en de nasleep ervan deed hij ook uit de doeken, waarbij hij beweerde dat de distributieclaimde dat ze de meest winstgevende onafhankelijke film ooit hadden uitgebracht, terwijl ze intern aangaven verlies te maken.

Leonard gaf aan dat aangezien de found-footagefilm de grens tussen film maken en realiteit vervagde, er complexe juridische kwesties ontstonden. Doordat ze in de eerste film hun echte namen gebruikten, claimde de studio de auteursrechten. Ze moesten de studio zelfs voor de federale rechtbank dagen om hun eigen namen terug te krijgen. Desondanks is Leonard nog steeds trots op de film en is dankbaar voor de fans die nog steeds van de film houden.

Meer artikelen