'Mano de hierro': Komt er een tweede seizoen op Netflix?

DDavid Meijer 20 maart 2024 16:08

De spannende Spaanse misdaadserie 'Mano de hierro' op Netflix gaat over een drugsbaron in Barcelona. Maar na de acht afleveringen zijn de fans in afwachting: komt er een vervolg? We werpen een licht op alle nieuwtjes rond een mogelijk nieuw seizoen.

Is er een seizoen 2 voor 'Mano de hierro'?

De serie 'Mano de hierro' op Netflix, die de duistere wereld van de drugshandel in Barcelona belicht, heeft de fans op het puntje van hun stoel gebracht. Met de acht afleveringen die momenteel beschikbaar zijn, vragen veel kijkers zich nu af of er een tweede seizoen in het verschiet ligt. De serie volgt het leven en de criminele activiteiten van Joaquin Manchado, een drugsbaron die de belangrijkste terminal in de haven van Barcelona bezit.

Barcelona, de setting van de serie, is een belangrijk knooppunt in de internationale drugshandel. De haven van Barcelona ontvangt dagelijks bijna 6.000 containers. Gemeten over een jaar, bevatte deze lading meer dan 30.000 kilo cocaïne, waardoor de stad een van de belangrijkste toegangspunten tot de winstgevende drugshandel in Europa is geworden. De hoofdpersoon in de serie, Joaquin Manchado, is de eigenaar van de belangrijkste terminal in de haven en speelt een cruciale rol in deze lucratieve handel.

Mogelijke verlenging van 'Mano de hierro'

Ondanks dat 'Mano de hierro' oorspronkelijk werd aangekondigd als een miniserie, zijn er aanwijzingen dat Netflix overweegt om een tweede seizoen te bestellen. Dit wordt onder meer gesuggereerd door het feit dat Netflix de tag 'miniserie' niet bij de serie heeft staan. Desondanks heeft de streaminggigant de serie nog niet officieel verlengd. Netflix wacht meestal een maand om de kijkcijfers te evalueren voordat ze een beslissing nemen over het verlengen van een serie.

Meer artikelen