Massale uitverkoop van Oppenheimer 4K: de impact van Christopher Nolan

DDavid Meijer 27 november 2023 12:42

De 4K-versie van Christopher Nolan's 'Oppenheimer' is vrijwel overal uitverkocht. Dit fenomeen is niet alleen een bewijs van de aantrekkingskracht van Nolan, maar ook weer eens een triomf voor fysieke media, waarvan de verkoop in recente jaren snel is afgenomen.

'Oppenheimer' 4K vrijwel overal uitverkocht

De fysieke 4K-kopieën van 'Oppenheimer' zijn momenteel zo goed als overal uitverkocht. Eerder dit jaar werd 'Oppenheimer' uitgebracht met veel bombarie. Dankzij de indrukwekkende cast en Christopher Nolan's uitgebreide filmografie, die met elke film indrukwekkender lijkt te worden, keek iedereen uit naar de release. Niemand had echter voorspeld hoe goed de film het zou doen. De film heeft bijna een miljard dollar opgebracht aan de box office, een verrassende prestatie gezien het een 3 uur durende film is die deels in zwart-wit is opgenomen.

Bekijk hier de trailer:

Succes voor 'Oppenheimer' op de thuismarkt

'Oppenheimer' blijft succesvol nu de film eerder deze week op fysieke media is uitgebracht. Helaas melden mensen in de Verenigde Staten dat 'Oppenheimer' bijna onmogelijk te vinden is op 4K UHD, de ultieme versie van de film. Bij grote retailbedrijven zoals Best Buy, Amazon en Walmart, melden mensen dat 'Oppenheimer' in de 4K-versie uitverkocht is. Hierdoor vragen doorverkopers dubbele en zelfs drievoudige prijzen voor een kopie. De bluray en gewone dvd zijn gemakkelijker te vinden, maar zelfs die zijn her en der uitverkocht.

Grote overwinning voor fysieke media

Veel fans merken op dat dit een grote overwinning is voor fysieke media, waarvan de verkoop de afgelopen jaren langzaam is afgenomen. Sterker nog, in 2024 zal Best Buy stoppen met de verkoop van fysieke films en wordt er gezegd dat Target snel zal volgen, hoewel er nu nog een kleine selectie van nieuwere films beschikbaar is in bepaalde Target-winkels. Veel mensen wijzen op dit succes als een manier om te laten zien dat er vraag is naar fysieke media, vooral als het zoveel speciale extra's heeft als 'Oppenheimer'. Of dit enige verandering zal teweegbrengen valt nog te bezien.

Afbeelding: 'Oppenheimer', TMDb

Meer artikelen