Nederlandse romcom 'Happy Single' verovert Netflix

RRoos Verhoeven 23 maart 2024 12:01

Ondanks een gemiddeld score op IMDb, weet de Nederlandse romantische komedie 'Happy Single', met Juvat Westendorp in de hoofdrol, veel kijkers op Netflix te boeien. De film staat nu in de Netflix top 10 van populairste films.

Populariteit ondanks gemiddelde IMDb score

'Happy Single' is een voorbeeld van hoe een film niet per se hoge scores op beoordelingssites zoals IMDb hoeft te behalen om populair te zijn. Ondanks de gemiddelde score trekt de film veel kijkers op Netflix, wat aantoont dat het publiek deze Nederlandse romcom waardeert.

'Happy Single' in Netflix top 10

Het succes van 'Happy Single' op Netflix is aanzienlijk. De film, gemaakt door de makers van 'Zwaar verliefd!' (2018) en 'Alles is nog steeds zoals het zou moeten zijn' (2023), staat nu in de top 10 van populairste films op de streamingdienst. Dit is een indrukwekkende prestatie, gezien de concurrentie van andere films, waaronder de Oscarwinnaar 'Le Mans '66' (2019).

De film volgt het leven van psycholoog Molly, die altijd single is gebleven en niet gelooft in 'de ware'. Haar specialiteit is het begeleiden van echtscheidingsprocessen. Echter, wanneer ze Otis ontmoet in haar stamkroeg en ontdekt dat hij haar nieuwe collega is, begint ze gevoelens voor hem te ontwikkelen en beseft ze dat ontwijken geen optie meer is.

Meer artikelen