Netflix-gebruikers omarmen 'Alias Grace': Een indrukwekkend kostuumdrama

DDavid Meijer 25 maart 2024 16:33

Netflix heeft een nieuwe hit op hun platform met 'Alias Grace', een kostuumdrama gebaseerd op het werk van Margaret Atwood. De serie wordt breed gewaardeerd en is een favoriet van velen.

Alias Grace: Een reis naar 1843

De serie 'Alias Grace', nu te zien op Netflix, neemt je mee naar het jaar 1843. De hoofdpersoon is Grace Marks, een Ierse immigrante die in Canada terechtkomt. In de serie wordt ze ingehuurd om te werken voor Thomas Kinnear, een welvarende man. De serie is gebaseerd op het boek van de gerenommeerde auteur Margaret Atwood.

https://twitter.com/Gerhardhormann/status/1614664400715096066

Dienstmeisje betrokken bij moordzaak

Het verhaal van 'Alias Grace' wordt nog intrigerender als Grace Marks, het dienstmeisje, betrokken raakt bij een moord. Ze wordt veroordeeld voor de moord op haar werkgever en huishoudster, maar er zijn twijfels over haar schuld. Het intrigerende is dat Grace zich zelf niets meer kan herinneren van de moorden. Dit zorgt voor een boeiende verhaallijn, die de kijkers op het puntje van hun stoel houdt.

'Alias Grace' is niet alleen boeiend vanwege het mysterie rond de moorden, maar ook vanwege de complexiteit van het verhaal. Margaret Atwood, de auteur van het boek waarop de serie is gebaseerd, heeft enkele fictieve verhaallijnen toegevoegd aan het waargebeurde verhaal. Dit maakt de serie nog meeslepender en zorgt voor een extra laag van intriges.

Afbeelding: 'Alias Grace', TMDB

Meer artikelen