Nieuwe Scandinavische series in april op Netflix

RRoos Verhoeven 28 maart 2024 17:03

In april zullen er drie nieuwe Scandinavische series verschijnen op Netflix, waaronder een thriller, een dramaserie en een misdaadserie. Deze series beloven een spannende kijkervaring te bieden met hun unieke verhalen en thema's.

'Stöld'

In 'Stöld' volgen we een jonge vrouw die vecht om haar inheemse erfgoed te behouden in een steeds vijandige wereld. Terwijl xenofobie toeneemt en klimaatverandering de rendierhouderij bedreigt, wordt ze geconfronteerd met de wanhoop van jongeren die voor zelfmoord kiezen. De serie belicht ook de spanningen die ontstaan wanneer moderne ideeën botsen met een traditionele cultuur met diepgewortelde patriarchale structuren. 'Stöld' zal vanaf 12 april op Netflix te zien zijn.

'Midtsommernatt'

'Midtsommernatt' speelt zich af tijdens midzomer, de langste dag van het jaar. Wanneer de feestelijkheden in volle gang zijn, besluiten Carina en Johannes na 30 jaar huwelijk een groot geheim met hun familie en vrienden te delen, wat leidt tot onvoorziene gevolgen. De serie belooft een mengeling van romantiek, geheimen en verrassingen te zijn en zal vanaf 11 april op Netflix te zien zijn.

'I dina händer'

'I dina händer' volgt de tieners Billy en Dogge, die worden gerekruteerd door een lokale bende en belanden in een gewelddadige wereld waar ze zich door hun jonge leeftijd niet tegen kunnen beschermen. Deze serie onderzoekt de donkere en gevaarlijke krochten van de samenleving die jongeren kunnen bedreigen. 'I dina händer' is vanaf 24 april te zien op Netflix.

Meer artikelen