Opgelicht door Netflix: De 'echte' Ferry Bouman is woedend

DDavid Meijer 16 april 2024 11:40

Janus van Wesenbeeck, de beruchte Brabantse drugscrimineel wiens leven model stond voor het personage Ferry Bouman in de Netflix-serie 'Undercover', is woedend. Hij claimt dat zijn verhaal verkeerd is verteld en dat de fictieve Bouman invloed heeft op zijn dagelijks leven.

De 'echte' Ferry Bouman spreekt zich uit

De Brabantse drugscrimineel Janus van Wesenbeeck is boos. Hij staat bekend als de 'echte' Ferry Bouman, het personage uit de Netflix-serie 'Undercover'. Volgens van Wesenbeeck wordt zijn verhaal verkeerd verteld in de serie. Hij laat zijn ongenoegen blijken via schrijver Vico Olling en zegt dat de fictieve Ferry Bouman een eigen leven is gaan leiden, iets wat invloed heeft op zijn eigen leven.

Verwarring tussen feit en fictie

Van Wesenbeeck, die jarenlang vastzat voor de handel in xtc-pillen, maakt zich zorgen dat de fictieve Bouman zo'n impact heeft, dat mensen in zijn dagelijks leven hem associëren met het personage. Zaken als moord en doodslag en de genadeloze wijze waarop het personage van Frank Lammers te werk gaat, komen volgens hem niet overeen met de werkelijkheid. Hij vreest dat mensen het verschil tussen feit en fictie niet meer kunnen zien.

Netflix ontkent, maar Bouman twijfelt

Netflix stelt dat alle personages in 'Undercover', inclusief Ferry Bouman, volledig fictief zijn en niet zijn gebaseerd op echte mensen of gebeurtenissen. Van Wesenbeeck betwijfelt dit echter sterk en wil duidelijkheid. Hij beweert dat Frank Lammers, de acteur die Bouman speelt, ooit heeft toegegeven dat hij van Wesenbeeck speelt.

De 'echte' Ferry Bouman, Janus van Wesenbeeck, was vroeger een grote naam in de wereld van de drugs. Hij runde een criminele multinational vanuit een bescheiden bungalow, en zijn invloed reikte tot ver buiten Nederland. Maar in 2009 kwam zijn heerschappij ten einde na een gezamenlijk offensief van de Belgische en Nederlandse politiediensten. Hoewel dit een einde maakte aan zijn criminele carrière, blijft zijn verhaal voortleven in 'Undercover'.

De Netflix-serie 'Undercover' debuteerde in 2019 en draait om het leven van de fictieve Ferry Bouman. De populaire serie is sindsdien uitgebreid met drie seizoenen, een spin-off-film 'Ferry' en een spin-off-serie 'Ferry: De Serie'. Ondanks de controverse rond de inspiratie voor het hoofdpersonage, blijft de serie een hit onder Netflix-kijkers.

Afbeelding: 'Ferry: The Series', TMDB

Meer artikelen