Oprah Winfrey en cast 'The Color Purple' emotioneel tijdens eerste vertoning: 'Kijk naar wat God heeft gedaan'

KKees van den Berg 17 november 2023 15:37

Oprah Winfrey en de cast van 'The Color Purple' spraken over de transformerende kracht van de binnenkort te verschijnen film tijdens de eerste openbare vertoning. Ze deelden hoe de film een diepgaande impact op hun leven heeft gehad en de spirituele invloed ervan.

Oprah Winfrey's persoonlijke band met 'The Color Purple'

Tijdens het panelgesprek na de vertoning in het Samuel Goldwyn Theater in Beverly Hills op donderdagavond, opende Oprah Winfrey zich over haar relatie met 'The Color Purple'. Als producent van de musical en voor haar Oscar-genomineerde rol als Sophia in Steven in Spielberg's filmadaptatie uit 1985, zei ze dat het boek van Alice Walker, waarop de films zijn gebaseerd, haar hielp het seksuele misbruik dat ze als kind heeft doorstaan beter te begrijpen.

Bekijk heir de trailer:

Winfrey sprak met trots over het overdragen van de rol van Sophia aan Danielle Brooks in de nieuwe muzikale adaptatie van 'The Color Purple'. Brooks was zichtbaar geëmotioneerd toen ze deelde wat de rol voor haar betekent en hoe Winfrey haar de vrijheid gaf om het personage op haar eigen manier te interpreteren.

Andere prominente castleden bij het panel

Naast Oprah Winfrey en Danielle Brooks waren er diverse andere castleden aanwezig bij het panelgesprek. Onder hen waren Corey Hawkins, die de rol van Harpo vertolkt, Halle Bailey in de rol van een jonge Nettie, Oscar- en Grammy-winnende singer-songwriter H.E.R., die Squeak speelt, en Phylicia Pearl Mpasi, die de rol van een jonge Celie voor haar rekening neemt.

Fans hoeven niet lang meer te wachten om de impact van 'The Color Purple' zelf te ervaren. The Color Purple is vanaf donderdag 25 januari 2024 in de bioscoop te zien.

Afbeelding: 'The Color Purple'. TMDb

Meer artikelen