Revolutionaire Netflix-serie Anthracite scoort hoog

RRoos Verhoeven 16 april 2024 10:41

Netflix's recente Franse mysterie serie, Anthracite, heeft veel aandacht gekregen dankzij zijn intrigerende verhaallijn over een mysterieuze sekte in een klein dorp. Ondanks enig kritiek op het acteerwerk, blijft de serie kijkers op het puntje van hun stoel houden.

Anthracite: nieuw Netflix mysterie dat aandacht trekt

Anthracite, de nieuwste toevoeging aan Netflix's repertoire, heeft de aandacht van de kijkers gegrepen. Deze Franse mysterieuze serie gaat over een raadselachtige sekte die chaos veroorzaakt in een klein dorpje. De serie heeft, ondanks enige negatieve feedback over het acteerwerk, enorme waardering gekregen van de kijkers. Ze vinden de serie intrigerend en onvoorspelbaar, waardoor ze op het puntje van hun stoel blijven zitten bij elke aflevering.

Het waargebeurde verhaal achter Anthracite

Het intrigerende plot van Anthracite is gebaseerd op een waargebeurde gebeurtenis: de massale zelfmoord van een sekte in een klein Alpendorpje in 1994. Deze tragische gebeurtenis haalde destijds de krantenkoppen. Dertig jaar later wordt het dorp opnieuw opgeschrikt door een moord, uitgevoerd volgens de rituelen van deze vreemde gemeenschap. Dit zorgt voor onrust in het dorp dat net zijn evenwicht had hervonden.

Jaro Gatsi stat centraal, een jonge delinquent die naar de bergen is gekomen om zijn leven weer op de rails te krijgen. Hij wordt beschuldigd van de rituele moord en is vastbesloten om zijn onschuld te bewijzen. Hierbij krijgt hij hulp van Ida, een excentrieke nerd die op zoek is naar haar vermiste vader. Ze realiseren zich al snel dat hun betrokkenheid bij deze zaak geen toeval is en dat de antwoorden die ze zoeken geworteld zijn in hun eigen verleden.

Afbeelding: 'Anthracite', TMDB

Meer artikelen