'Scott Pilgrim Takes Off' op Netflix: een frisse blik op het bekende verhaal

KKees van den Berg 18 november 2023 13:15

Netflix geeft een nieuwe draai aan de geliefde 'Scott Pilgrim'-serie met 'Scott Pilgrim Takes Off'. In deze animatie wordt het bekende verhaal opnieuw verteld, niet vanuit Scott, maar vanuit de interessante perspectieven van andere personages.

Herleving van Scott Pilgrim-serie

De invloedrijke 'Scott Pilgrim'-serie, gecreëerd door Bryan Lee O’Malley tussen 2004 en 2010, wordt nieuw leven ingeblazen door Netflix. De gloednieuwe animatieserie, genaamd 'Scott Pilgrim Takes Off', is een creatieve samenwerking tussen O’Malley en schrijver BenDavid Grabinski. Het duo heeft zich ten doel gesteld O’Malley's meest bekende werk te heroverwegen en een frisse invulling te geven na meer dan tien jaar.

Bekijk hier de trailer:

Onverwachte wending in het plot

'Scott Pilgrim Takes Off' begint als een eerlijke weergave van het origineel, met de visuele stijl van O’Malley's kunstwerk gecombineerd met de energie van live action. Maar de serie neemt een onverwachte wending aan het einde van de eerste aflevering. Dit plotpunt onderscheidt de show van eerdere versies van de 'Scott Pilgrim' serie en biedt een frisse kijk op het verhaal vanuit ons huidige culturele perspectief.

Nieuw perspectief: Ramona Flowers' missie

'Scott Pilgrim Takes Off' blijkt niet te gaan over het titulaire personage, Scott Pilgrim. In plaats daarvan verschuift de focus naar Ramona Flowers, die transformeert van een passief doelwit van Scott's verlangens naar een vrouw op een eigen missie. Dit biedt haar karakter een welkome diepte en geeft de serie een verrassend nieuw perspectief.

Ontwikkeling van ondersteunende personages

Naast Ramona profiteren ook andere ondersteunende personages van de verminderde rol van Scott in 'Scott Pilgrim Takes Off'. Dit zorgt voor een rijkere ontwikkeling van de personages, waardoor ze dieper en genuanceerder worden. De aandacht wordt gelijkmatig verdeeld, waardoor de personages meer ruimte krijgen om te groeien en te evolueren.

Dankzij de animatie kan 'Scott Pilgrim Takes Off' een levendig en speels eerbetoon geven aan zijn inspiratiebronnen. Het combineert aspecten van gaming met de conventies van jongensstrips (shonen), waarbij de Japanse studio Science Saru helpt om O’Malley's eerdere statische kunstwerk een dynamisch nieuw leven te geven. Dit draagt bij aan het unieke en creatieve karakter van de serie.

Hoewel 'Scott Pilgrim Takes Off' eenvoudig en 'leuk' is, is het niet specifiek bedoeld voor kinderen. Integendeel, het richt zich op voormalige fans die nu, als volwassenen, opnieuw kijken naar een oude favoriet. Het is bedoeld om zowel nostalgisch comfort als een nieuwheid doordrenkt van zelfbewustzijn te bieden, en slaagt daar prachtig in.

Afbeelding: 'Scott Pilgrim Takes Off', TMDb

Meer artikelen