Spider-Man 4: een fusie/link tussen MCU en SSU (SPUMC)?

KKees van den Berg 18 november 2023 14:23

Het gerucht gaat dat Spider-Man 4 een grotere verbinding zal tonen tussen het Marvel Cinematic Universe (MCU) en Sony's Spider-Man Universe (SSU), wat kan leiden tot een mogelijke fusie/link. Dit idee roept gemengde reacties op in de fanwereld.

Fandiscussies over filmkwaliteit

Er is een levendige discussie gaande onder fans over de kwaliteit van zowel Sony's als Marvel's films. Terwijl sommigen betogen dat Sony's films van slechte kwaliteit zijn, wijzen anderen erop dat niet alle Marvel-films goud zijn. Er wordt ook gezegd dat de recente fase 4 van het MCU beter is beoordeeld dan de vorige fasen.

De naamgeving van Sony's Spider-Man Universe (SSU) is onderhevig aan discussie. Sommige fans vinden de oorspronkelijke naam 'SPUMC' (Sony Pictures Universe of Marvel Characters) belachelijk en zijn blij met de verandering naar 'SSU'.

Twijfels over mogelijke MCU-SSU-fusie/link

Daarnaast worden er twijfels geuit over de mogelijke fusie tussen MCU en SSU. Sommige fans zien het als de beste oplossing, aangezien Marvel waarschijnlijk nooit de rechten op Spider-Man zal terugkrijgen, tenzij Disney besluit om de filmdivisie van Sony te kopen. Anderen zijn bang dat Spider-Man uit het MCU zal verdwijnen.

Alternatieve scenario's voor Spider-Man

Alternatieve scenario's worden voorgesteld voor Spider-Man. Sommige fans hopen op een film waarin hij de Kingpin bevecht, misschien zelfs samen met Daredevil. Anderen suggereren dat Marvel een nieuw Spider-Man-achtig personage zou kunnen creëren.

Door de vele negatieve reacties op Sony's live-action films hopen veel fans dat Spider-Man zo lang mogelijk wegblijft van wat zij zien als 'Sony live-action trash'.

Meer artikelen