Succesvolle Italiaanse misdaadserie 'Gomorra' verdwijnt van Netflix

RRoos Verhoeven 7 mei 2024 18:22

De befaamde Italiaanse misdaadserie Gomorra, ontwikkeld door Roberto Saviano, zal op 1 juni volledig van Netflix verdwijnen. Fans in Nederland kunnen tot die datum nog genieten van deze spannende serie die een diepgaand beeld geeft van de georganiseerde misdaad in Napels.

Gomorra verdwijnt van Netflix

Gomorra, de succesvolle Italiaanse misdaadserie van Roberto Saviano, zal vanaf 1 juni niet langer beschikbaar zijn op Netflix. Deze serie, die sterren als Marco D'Amore, Salvatore Esposito en Fortunato Cerlino in de hoofdrollen heeft, neemt kijkers mee naar Napels, waar de machtige Camorra-clan de dienst uitmaakt.

Alternatieve kijkopties voor Gomorra

Fans van de Italiaanse misdaadserie Gomorra moeten zich geen zorgen maken, ondanks de volledige verwijdering van de serie uit het Nederlandse Netflix-aanbod. De serie, die vijf seizoenen telt en een indrukwekkende score van 4,21 op 5 op MovieMeter heeft, is naast Netflix ook te bekijken op HBO Max. De verwachting is dat de serie in zijn geheel zal worden overgezet naar de aankomende 'origin story'.

Het succes van Gomorra

Gomorra, in 2014 voor het eerst op televisie uitgezonden, is een populaire Italiaanse serie die gebaseerd is op het gelijknamige boek van Roberto Saviano. De serie biedt een diepgaande blik op de georganiseerde misdaad in Napels en toont het leven in de Camorra, een machtige en gewelddadige maffiaorganisatie in Napels en de omliggende regio Campanië. De serie volgt verschillende personages, waaronder criminelen, politieagenten en gewone burgers, terwijl ze worstelen met de gevolgen van de georganiseerde misdaad.

Gomorra heeft snel internationale erkenning gekregen en wordt beschouwd als een van de meest indrukwekkende Europese misdaadseries. De serie, die in totaal vijf seizoenen heeft en verschillende prijzen heeft gewonnen, is bejubeld om zijn realisme en spanning. Hoewel de serie oorspronkelijk alleen op Italiaanse televisie te zien was, is deze later beschikbaar gesteld aan een wereldwijd publiek via streamingplatforms zoals Netflix en HBO Max.

Afbeelding: 'Gomorrah', TMDB

Meer artikelen