'The Marvels' stort tot 80 procent in bij de box office

DDavid Meijer 19 november 2023 09:20

'The Marvels', de superheldenfilm van Marvel, heeft in het tweede weekend drastisch slechte box office-cijfers behaald in Amerika. Een daling van 80 procent schetst een uiterst somber beeld.

De gebruikelijke daling in het tweede weekend

Superheldenfilms hebben de neiging om een aanzienlijke daling te tonen in hun tweede weekenden in de bioscoop. Deze films trekken in het begin veel enthousiaste fans en behalen zo een indrukwekkende box office-opbrengst. Het is niet ongewoon om een daling van 55-65 procent te zien in de tweede week, wat nog steeds respectabel of zelfs uitstekend kan zijn.

De slechte start van 'The Marvels'

'The Marvels' was bij voorbaat al gedoemd. De film heeft in zijn openingsweekend ver onder de verwachtingen gepresteerd, met een opbrengst van slechts $46,1 miljoen. Dit is een derde van wat de originele film heeft opgebracht en het is de slechtste opening ooit voor een MCU-film.

De kritiek van regisseur Nia DiCosta

De slechte prestaties van de film werden niet geholpen door de uitspraken van regisseur Nia DiCosta. Ze bekritiseerde degenen die kritiek hadden op de woke-makeover van de MCU, wat leidde tot een nog grotere afkeer bij een deel van het publiek. Het lijkt erop dat de zogenaamde racistische, seksistische, homofobe en gewelddadige filmliefhebbers thuis zijn gebleven.

Naast 'The Marvels' had ook 'Next Goal Wins' van regisseur Taika Waititi een teleurstellend openingsweekend. De film, die een tijdje op de plank heeft gelegen, bracht slechts $2,2 miljoen op uit 2.240 bioscopen. Dit was ver onder de voorspelde $4,2 miljoen. Het lijkt erop dat het eens zo gouden merk van Waititi aan het doven is, vooral na deze film en zijn vreselijke 'Thor: Love and Thunder'.

Afbeelding: 'The Marvels', TMDb

Meer artikelen