Thriller 'Glass' met o.a. Bruce Willis is hit op Netflix

KKees van den Berg 18 april 2024 12:25

Ondanks dat Bruce Willis vanwege zijn Alzheimer-diagnose geen nieuwe films meer maakt, blijft hij enorm populair. Dit wordt bevestigd door het succes van de thriller 'Glass' op Netflix, die afgelopen week wereldwijd meer dan 5 miljoen keer bekeken werd.

Willis blijft populair ondanks Alzheimer

Hoewel Bruce Willis geen nieuwe films meer kan maken vanwege zijn diagnose van Alzheimer, blijft de acteur ongelooflijk populair bij het publiek. Dit wordt aangetoond door het enorme succes van de thriller 'Glass' op Netflix. De film, waarin Willis schittert samen met Samuel L. Jackson en James McAvoy, werd vorige week wereldwijd meer dan 5 miljoen keer bekeken. Dit onderstreept nogmaals de aanhoudende aantrekkingskracht en populariteit van Willis.

Willis' personage bestrijdt misdaad in 'Glass'

'Glass' vertelt het verhaal van David Dunn (gespeeld door Bruce Willis), een man die onverwoestbaar lijkt te zijn. Samen met zijn zoon Joseph (Spencer Treat Clark) vormt hij een team om lokale misdadigers aan te pakken. Wanneer ze ontdekken dat er opnieuw tienermeisjes ontvoerd zijn, starten ze een onderzoek. Dit verhaalelement zorgt voor een spannende wending in de film en houdt kijkers op het puntje van hun stoel.

Dramatische confrontatie in 'Glass'

In een dramatische wending in het verhaal, bevrijdt David Dunn de ontvoerde meisjes, maar komt hij in conflict met 'the beast', een dodelijk karakter in Kevin, gespeeld door James McAvoy. Dit leidt tot hun arrestatie en opname in een psychiatrische instelling. Hier worden ze opgesloten samen met Mr. Glass, of Elijah Price, een personage vertolkt door Samuel L. Jackson. Dit scenario zet de spanning in de film nog verder op scherp.

Een andere belangrijke figuur in de film is dokter Ellie Staple, gespeeld door Sarah Paulson. Zij probeert de drie mannen, met hun vermeende superkrachten, te overtuigen dat ze geen echte superhelden zijn. Ze stelt dat hun krachten logisch te verklaren zijn. Deze uitdaging van hun zelfbeeld leidt tot een diepgaande psychologische strijd binnen het verhaal.

Meer artikelen