Top 4 films die beter zijn dan Netflix's 'Spaceman'

DDavid Meijer 13 maart 2024 18:04

Adam Sandler's nieuwste film 'Spaceman' op Netflix valt niet bij iedereen in de smaak. Voor degenen die op zoek zijn naar een meer fascinerende sci-fi-ervaring, hebben we een lijstje samengesteld van vijf films die vergelijkbaar zijn met 'Spaceman', maar beter worden beoordeeld.

Gemengde reacties op 'Spaceman'

'Spaceman' is een verrassende uitstap voor acteur Adam Sandler, bekend om zijn komedies. In deze film speelt hij een eenzame en depressieve astronaut, in gesprek met een buitenaards wezen dat fungeert als een soort therapeut. Ondanks de hoge kijkcijfers op Netflix, heeft de film gemengde recensies ontvangen, waarbij sommige critici de film als frustrerend en herhalend beschrijven. De vreemde mix van sci-fi en drama lijkt niet bij iedereen in de smaak te vallen.

1. 'Moon': humor en intrige in de ruimte

Voor degenen die op zoek zijn naar een film met meer humor en een interessante twist, is 'Moon' een uitstekende keuze. Sam Rockwell speelt een eenzame man op een solo-ruimtemissie, die te maken krijgt met een verrassend vrolijke robot en een intrigerende ontdekking over zijn missie. De film balanceert humor, spanning en een intrigerend verhaal op een manier die de kijkers geïnvesteerd houdt in de strijd van het hoofdpersonage voor zowel fysieke als emotionele overleving. Te zien op Amazon Prime Video.

2. 'Arrival': een diepgaand, karaktergedreven drama

Een andere film waarin communicatie met buitenaardse wezens centraal staat, is 'Arrival'. Amy Adams levert een van haar beste prestaties als taalkundige Louise Banks, die de taak krijgt om te communiceren met mysterieuze aliens die onlangs op aarde zijn aangekomen. Door het leren van de taal van de aliens krijgt Louise toegang tot een nieuwe vorm van bewustzijn, en dit helpt haar niet alleen om met haar eigen persoonlijke problemen om te gaan, maar ook om wereldwijde conflicten aan te pakken. Voor degenen die geïnteresseerd zijn in een diepgaand, karaktergedreven drama, is 'Arrival' een absolute must-see. Te zien op Amazon Prime Video en binnenkort (31 maart) op Netflix.

4. 'High Life': een provocatief ruimteavontuur

Voor degenen die op zoek zijn naar een meer provocerende sci-fi ervaring, is er 'High Life' van de Franse auteur Claire Denis. De film biedt een unieke blik op menselijk gedrag tegen de achtergrond van de ruimte, met Juliette Binoche als een gestoorde wetenschapper die experimenten uitvoert op veroordeelde criminelen. Robert Pattinson speelt een stoïcijnse gevangene die zich verzet tegen haar manipulaties, in een verhaal dat zowel schokkend als fascinerend is. Voor degenen die vonden dat 'Spaceman' niet ver genoeg ging in zijn ruimtegekte, is 'High Life' het perfecte alternatief. Te zien op Pathé Thuis.

5. 'No One Will Save You': een unieke sci-fi-thriller"

Voor een unieke kijk op het sci-fi genre, check dan 'No One Will Save You'. Kaitlyn Dever biedt een indrukwekkende, bijna dialoogvrije prestatie als Brynn, een teruggetrokken jonge vrouw die in een landelijk huis woont. Wanneer vijandige aliens de aarde binnenvallen, dient Brynn's persoonlijke trauma als een onverwachte verdedigingsmechanisme. De strijd van Brynn tegen de aliens wordt een catharsis, wat resulteert in een spannende, emotionele filmervaring. Te zien op Disney+.

Afbeelding: 'High Life', TMDB

Meer artikelen