Ultron in de Avengers: Een gemiste kans voor het Marvel Cinematic Universe

DDavid Meijer 18 november 2023 18:01

Marvel Cinematic Universe heeft sinds 2008 successen behaald door diverse Marvel-stripboekpersonages op het witte doek te brengen, maar fans waren teleurgesteld over de aanpak van het personage Ultron in de Avengers: Age of Ultron.

Hoge verwachtingen voor Ultron

De aankondiging dat na Loki, Ultron de nieuwe tegenstander zou zijn in Avengers: Age of Ultron, werd met veel enthousiasme ontvangen door fans. Ultron, een van de meest iconische vijanden van het Avengers-team in de Marvel-stripboeken, leek de perfecte keuze te zijn. Met name toen de titel van de tweede Avengers-film bekend werd gemaakt, waren de verwachtingen hooggespannen.

De casting van James Spader, bekend van The Blacklist, als Ultron werd goed ontvangen. Fans waren benieuwd hoe Spader het personage, dat in de stripboeken een mix van humor, kinderachtigheid en geloofwaardige gravitas heeft, zou vertolken. De casting van Spader, met zijn vermogen om deze kenmerken samen te brengen, leek een goede keuze.

Teleurstellende uitwerking van Ultron

Ondanks de verwachtingen en de casting van Spader, was het eindresultaat van Ultron in de film niet wat fans hadden gehoopt. De complexiteit van het personage werd ondermijnd, de oorsprong van Ultron werd aangepast en hij werd meer een verlengstuk van Tony Stark's hoogmoed dan een zelfstandig personage. Zijn doel om de mensheid uit te roeien, kwam niet goed naar voren en de typische MCU-grapjes en oneliners van Ultron leken overdreven.

Afbeelding: 'Avengers: Age of Ultron', TMDb

Meer artikelen