Vroegere releasedatum voor 'Dune: Part Two'; Andere filmreleases in de planning

KKees van den Berg 18 november 2023 11:59

Dune: Part Two komt eerder dan gepland in de bioscopen. Warner Bros heeft aangekondigd dat de film met Timothée Chalamet in de hoofdrol twee weken eerder zal verschijnen dan oorspronkelijk gepland.

Vroegere release 'Dune: Part Two'

Verwacht wordt dat 'Dune: Part Two' de zomermaanden in de bioscopen een vliegende start zal geven. De verandering komt na verschillende verschuivingen in de Hollywood releasekalender als gevolg van de stakingen.

Bekijk hier de trailer:

Vertraging door SAG-AFTRA-staking

Ondanks de vertraging in de productie veroorzaakt door de SAG-AFTRA-staking, blijft Warner Bros vasthouden aan de vakantieplanning van zijn huidige toptitels. Deze omvatten 'Wonka' (15 december), 'DC's Aquaman en het Verloren Koninkrijk' (20 december) en 'The Color Purple' (25 december). Het zou niet verrassend zijn als 'Dune: Part Two' eind winter/begin lente debuteert op het Berlin Film Festival of SXSW.

Let op: bovenstaande en onderstaande releases zijn voor de Amerikaanse markt!

Verschuivingen in releaseschema

Andere films hebben hun releaseschema's ook aangepast om ruimte te maken voor 'Dune: Part Two'. Legendary's 'Godzilla X Kong: The New Empire' is verplaatst naar 12 april en blijft onbetwist op de nieuwe datum. Evenzo is de release van 'The Karate Kid' reboot van Sony een van de weinige andere films die gepland staan voor december van volgend jaar.

Imax zal nog steeds kunnen profiteren van een aantal grote releases in 2023 ondanks de vertraging van 'Dune: Part Two'. Deze omvatten 'The Equalizer 3', 'Killers of the Flower Moon', 'The Exorcist: Believer', 'The Marvels', 'The Hunger Games: Ballad of Songbirds & Snakes', 'Wonka', 'Aquaman 2' en meer 'Oppenheimer' en 'Barbie' boekingen in de nabije toekomst.

Afbeelding: 'Dune: Part Two', TMDb

Meer artikelen