'When They See Us' op Netflix: Een meeslepend verhaal dat je niet mag missen

RRoos Verhoeven 26 maart 2024 18:02

De intense miniserie 'When They See Us' op Netflix, is een waargebeurd verhaal dat iedereen gezien zou moeten hebben. Het verhaal van 'The Central Park Five', vijf Afro-Amerikaanse tieners die valselijk beschuldigd werden voor een misdaad, is één van de beste miniseries op Netflix.

'When They See Us': Een waargebeurd nachtmerrie

De miniserie 'When They See Us' op Netflix is een heftig, maar meeslepend verhaal dat de kijker niet snel zal vergeten. Deze miniserie vertelt het waargebeurde verhaal van 'The Central Park Five', een groep van vijf Afro-Amerikaanse tieners uit Harlem die onterecht beschuldigd werden van een afschuwelijke misdaad in Central Park. Hun leven werd een nachtmerrie toen ze valselijk beschuldigd werden van een brute misdaad.

https://twitter.com/eefju/status/1717650373891010909?

Het tragische verhaal van 'The Central Park Five' vond niet alleen zijn weg naar de miniserie 'When They See Us'. Het werd ook al eerder weergegeven in de documentaire The Central Park Five (2012), wat het verhaal nog bekender maakte. Nog meer inzicht kregen we toen Oprah Winfrey de vijf mannen interviewde in een speciale show 'Oprah Winfrey Presents When They See Us Now' (2019). Dit alles toont aan hoe belangrijk en aangrijpend dit verhaal is.

Afbeelding: 'When They See Us', TMDB

Meer artikelen