Wordt Mads Mikkelsen de nieuwe Doctor Doom in 'Fantastic Four'?

DDavid Meijer 19 november 2023 10:57

Er gaat een gerucht dat acteur Mads Mikkelsen mogelijk de rol van de iconische Marvel-schurk Doctor Doom zal vertolken in de nieuwe 'Fantastic Four'-film. Eerder deze week ontstonden er al speculaties dat Pedro Pascal de rol van Reed Richards/Mr. Fantastic zal spelen.

Mads Mikkelsen als Doctor Doom?

Het gerucht dat Mads Mikkelsen de rol van Doctor Doom zou kunnen spelen in de nieuwe 'Fantastic Four'-film komt van YouTuber John Campea. Hij beweert dat Mikkelsen een van de kandidaten is waar Marvel mee heeft gesproken voor deze rol. Mikkelsen is geen onbekende voor het spelen van de slechterik. Hij was bijvoorbeeld de tegenstander van Harrison Ford in 'Indiana Jones and the Dial of Destiny' en speelde de slechterik in 'Casino Royale'.

Marvel-fans zijn wellicht het bekendst met Mikkelsen vanwege zijn rol als Kaecilius in de eerste 'Doctor Strange'-film. Hoewel het op het eerste gezicht vreemd lijkt dat Marvel dezelfde acteur zou gebruiken voor een ander personage, is dit in het verleden wel vaker gebeurd. Gemma Chan heeft bijvoorbeeld zowel Minn-Erva in 'Captain Marvel' als Sersi in 'The Eternals' gespeeld.

Eerdere verschijningen van Doctor Doom

Dit zou niet de eerste keer zijn dat Doctor Doom wordt afgebeeld op het grote scherm. In de 'Fantastic Four'-film uit 2005 en het vervolg daarop werd het personage gespeeld door Julian McMahon. In de reboot van de film uit 2015 werd Doctor Doom vertolkt door Toby Kebbell. Al deze films werden geproduceerd door 20th Century Fox.

Afbeelding: 'Hannibal', TMDb

Meer artikelen