Zelensky schittert in Netflix-docuserie over Koude Oorlog

KKees van den Berg 12 maart 2024 13:58

De nieuwe docuserie van Netflix, 'Turning Point: The Bomb and the Cold War', dompelt zich onder in de Koude Oorlog en de blijvende gevolgen ervan, met Oekraïense president Zelensky als één van de hoofdrolspelers.

Zelensky in Koude Oorlog-docuserie

Netflix duikt vandaag in de verwoestende wereld van de Koude Oorlog en de nog altijd tastbare gevolgen ervan met hun nieuwste docuserie 'Turning Point: The Bomb and the Cold War'. In deze serie krijgen kijkers een uniek kijkje in de wereld van deze historische periode met niemand minder dan de Oekraïense president Zelensky als één van de hoofdrolspelers. De serie staat nu op de streamingdienst en is voor iedereen te bekijken.

Van atoombom tot Russische invasie

De docuserie begint bij de ontwikkeling van de atoombom en de dramatische verspreiding van kernwapens in de decennia die volgden. Het verhaal volgt het verloop van de Koude Oorlog vanaf het moment dat de Sovjet-Unie in elkaar stortte tot de opkomst van Vladimir Poetin en de Russische invasie in Oekraïne. Een bijzondere reis door een turbulente periode in de wereldgeschiedenis.

De 'Turning Point'-reeks krijgt een nieuw hoofdstuk met de release van 'Turning Point: The Bomb and the Cold War'. Deze volgt op de eerdere uitgave van 'Turning Point: 9/11 and the War on Terror' op Netflix. De nieuwe serie telt negen afleveringen, met elk een diepgaande blik op de gebeurtenissen die de wereld zoals we die vandaag kennen, hebben gevormd.

Afbeelding: 'Turning Point: The Bomb and the Cold War', TMDB

Meer artikelen