Zuid-Koreaanse thriller 'Oldboy' keert terug als serie

KKees van den Berg 18 april 2024 18:26

De wereldberoemde Zuid-Koreaanse thriller 'Oldeuboi' maakt een opmerkelijke comeback, dit keer als televisieserie. De regisseur van de oorspronkelijke film, Park Chan-wook, zal bij de productie betrokken zijn, waarmee een duidelijk contrast wordt getrokken met de minder succesvolle Amerikaanse remake uit 2013.

Zuid-Koreaanse thriller wordt tv-serie

Volgens de bekende Amerikaanse entertainmentwebsite The Hollywood Reporter, zal de veelgeprezen Zuid-Koreaanse thriller 'Oldeuboi' een nieuw leven krijgen als televisieserie. Na het grote succes van de filmversie, uitgebracht in 2003, lijkt het erop dat de makers nu een nieuwe visie hebben om het verhaal naar het kleine scherm te brengen. De serie zal worden geproduceerd door dezelfde regisseur als de originele film, Park Chan-wook. Dit is een duidelijke afwijking van de minder succesvolle Amerikaanse remake uit 2013, die werd geproduceerd zonder Chan-wook's betrokkenheid.

Park Chan-wook betrokken bij productie

Park Chan-wook, de regisseur van de originele film, zal betrokken zijn bij de productie van de nieuwe serie. Chan-wook heeft zijn enthousiasme uitgesproken over het project en deelt dat Lionsgate Television zijn creatieve visie deelt om Oldboy naar het televisiescherm te brengen. Met een sterke reputatie voor het produceren van gedurfde, originele en risicovolle verhalen, belooft de nieuwe serie een spannende toevoeging te worden.

Serie behoudt de stijl van de film

Scott Herbst van Lionsgate Television heeft hooggespannen verwachtingen voor de nieuwe serie. Hij prijst Park als een van de meest visionaire verhalenvertellers van onze generatie en is enthousiast om zijn cinematografische meesterwerk naar het televisiescherm te brengen. Herbst belooft dat de serie de rauwe emotionele kracht, iconische vechtscènes en stijl die de film tot een klassieker maakte, zal bevatten.

De film 'Oldeuboi', uitgebracht in 2003, volgt het verhaal van Oh Dae-su, een man die willekeurig wordt ontvoerd en voor vijftien jaar gevangen wordt gehouden, zonder enige kennis van zijn ontvoerder of motief. Na zijn vrijlating begint hij een obsessieve zoektocht naar wraak en de waarheid achter zijn ontvoering. De film staat bekend om zijn complexe verhaallijn, intense actiescènes en schokkende wendingen. De film ontving wereldwijd lof van critici en publiek, en wordt vaak geprezen als een van de beste Aziatische films ooit gemaakt. Het won verschillende prijzen, waaronder de Grand Prix op het Cannes Film Festival.

Een Amerikaanse remake van 'Oldboy', geregisseerd door Spike Lee, verscheen in 2013, met Josh Brolin in de hoofdrol van Joe Doucett. Ondanks enkele waardering voor de stijl en acteerprestaties, ontving de film veel kritiek omdat deze afweek van het originele verhaal en minder impact had dan de originele film. Dit werd ook weerspiegeld in de filmbeoordelingen, waar de Chan-wook film een 3,81 uit 5 scoorde op MovieMeter, terwijl de Lee film slechts een 2,98 uit 5 ontving.

Meer artikelen