Zweedse Thriller 'Stöld' is een hit op Netflix, maar krijgt toch gemengde recensies

DDavid Meijer 26 april 2024 17:15

Ondanks gemengde recensies, heeft de Zweedse thriller 'Stöld' wereldwijd succes geboekt op Netflix. Met meer dan 7 miljoen kijkers staat de film momenteel op de tweede plek in de Netflix top 10, waarmee het de populairste niet-Engelstalige film op de streamingdienst is.

Massale kijkersaantallen ondanks gemengde recensies

Stöld, een Zweedse thriller uit 2024, heeft tot ieders verbazing wereldwijd enorm succes geboekt op Netflix. Ondanks dat de film gemengde recensies heeft ontvangen en critici niet schromen om lage scores te geven, blijft de film populair onder de kijkers. Het bewijst maar weer dat publieksoordeel en kritische beoordelingen niet altijd hand in hand gaan.

De populariteit van Stöld is zo groot dat de film momenteel op de tweede plek staat in de wereldwijde Netflix top 10. Dit betekent dat het, na 'Pared con pared', momenteel de populairste niet-Engelstalige film op de streamingdienst is. Dit is een indrukwekkende prestatie, gezien het grote aanbod aan internationale films op het platform.

Stöld: Een diep en betekenisvol verhaal

Stöld is niet zomaar een thriller; het is een verhaal met diepte en betekenis. De film gaat over een jonge vrouw die vecht om haar inheemse erfgoed te beschermen in een wereld waar xenofobie toeneemt, klimaatverandering de rendierhouderij bedreigt en jongeren tot zelfmoord gedreven worden uit wanhoop. Dit maakt het niet alleen een spannende film, maar ook een die tot nadenken aanzet.

Spanningen tussen moderniteit en traditie

De film gaat dieper in op de spanningen die ontstaan als moderne ideeën in conflict komen met een traditionele, patriarchale cultuur. Dit wordt nog versterkt door het feit dat 'Stöld' gebaseerd is op ware gebeurtenissen, zoals beschreven in de veelgeprezen roman van Ann-Helén Laestadius. Dit draagt bij aan de authenticiteit en de impact van het verhaal.

Afbeelding: 'Stolen', TMDB

Meer artikelen