Zweedse thriller 'Stöld' stelt teleur op Netflix

DDavid Meijer 14 april 2024 17:04

De nieuwe Zweedse thriller 'Stöld' op Netflix weet niet te overtuigen. Het gebrek aan boeiende inhoud en een zwak plot maken de film meer geschikt als natuurdocumentaire dan als thriller, volgens recensenten.

Zweedse thriller 'Stöld' presteert ondermaats

Zweden heeft een reputatie voor het produceren van spannende films en series, maar hun nieuwste project 'Stöld' is daar helaas geen goed voorbeeld van. De thriller, die exclusief te zien is op Netflix, weet de kijkers niet voor zich te winnen.

Verhaallijn van 'Stöld' blijft in gebreke

Een groot struikelblok voor de kijkers is het gebrek aan een intrigerend verhaal. Hoewel de beelden op zichzelf mooi zijn, is dat niet voldoende om het publiek aan de thriller te binden. Een criticus stelde zelfs voor dat de film beter als natuurdocumentaire had kunnen dienen, zodat men zich niet op het plot hoefde te concentreren.

'Stöld' vertelt het verhaal van een jonge vrouw die haar inheemse erfgoed probeert te beschermen tegen de groeiende problemen van vreemdelingenhaat, klimaatverandering – die de rendierhouderij bedreigt – en een toenemend aantal jongeren die zelfmoord plegen uit collectieve wanhoop. De film werpt ook licht op de spanningen die ontstaan wanneer moderne ideeën botsen met een traditionele cultuur met diepgewortelde patriarchale structuren.

Afbeelding: 'Stolen', TMDB

Meer artikelen